Close

BENT HOLST

AMATØR I TYSKLAND

I dag ville man nok kalde den nu snart 85-årige Bent Holst for en decideret kantspiller i venstre side, en fortidens Jan Bartram, der formåede at dække alle pladser fra venstre wing og længere tilbage over midtbanen til venstre back, der blev hans plads i debutkampen for AGF i 1961.

I AGF startede det hele som 9-årig lige efter Anden Verdenskrig i 1946 med legendariske Knud Steensen som ungdomstræner. Men når den Aarhus-fødte Bent Holst efter ungdomsårene kun nåede at spille en enkelt sæson på AGF’s divisionshold, skyldtes det hans civile uddannelse som ingeniør. Det kunne han kun læse til i enten København eller Odense, og det blev sidstnævnte klub, hvor han som holdkammerater bl.a. havde landsholdsspilleren Kaj Johansen, den senere landstræner, Richard Møller Nielsen og målmanden Finn Sterobo.

Ingeniør-jobbet sendte Bent Holst på et udlandsophold i tyske Lüneburg, hvor han skulle opbygge en afdeling for sit danske firma. I den periode spillede han som amatør på det lokale hold i Lüneburg GF i en række, der ville svare til den danske 3. division.

Største oplevelse i AGF-trøjen

Den største oplevelse for Bent Holst i AGF-trøjen var naturligvis pokaltriumfen i Idrætsparken med en 2-0 sejr over KB – den fjerde pokaltriumf for AGF og for andet år i træk. KB’s Bent Poulsen scorede selvmål, mens John Jensen scorede for AGF i en kamp, der blev overværet af 33.500 tilskuere. John Amdisen blev udnævnt til pokalfighter, og blandt andre gode holdkammerater nævner Bent Holst også Bent Jensen, Søren Nielsen og Flemming ’Pluto’ Christensen. Men også de velkendte koryfæer som Henry From, Hans Christian Nielsen, Aage Rou og Jørgen Olesen var naturligvis med til at støtte de yngre mere urutinerede kræfter.

-Også dengang hjalp vores fanklub godt til, og jeg husker desuden pokalsejren for den ungarske træner Geza Toldis tilladelse til, at vi måtte have kærester og koner med til kampen i København, siger Bent Holst, der ikke tøver med at udnævne den tidligere landsholdsangriber Bent Løfqvist som en af de værste ’bisser’, han kunne møde på fodboldbanen.

Trods sin fremskredne alder nyder Bent Holst stadig livet med sin kone og holder sig fysisk i gang på golfbanen.

Født: 19.08.1937 i Aarhus

AGF: 1961

Kampe: 16

Titler: Pokalen 1961