Close

JENS SANDBERG

SØNDERJYSK BOMBER

Med en kampvægt på 88 kg var der lagt op til en debut for en decideret tankcenterforward, da Jens Sandberg i 1969 gjorde sit indtog på AGF’s hold i 2. division under træner Kaj Christensen. Den 20-årige angriber og universitetsstuderende kom fra Taulov ved Fredericia, hvor hans far var formand for den lokale klub, så det var ikke så underligt, at sønnen tilbragte mange timer med en fodbold både på sportspladsen og i naboskolegården.

-Min første kamp i den hvide AGF-trøje var sæsonens allersidste kamp på andetholdet. Her scorede jeg tre mål, og så var billetten til førsteholdstruppen i 2. division indløst. Med den forholdsvis høje kampvægt fandt jeg mig med tiden bedre til rette på midtbanen, siger Jens Sandberg, en typisk holdspiller, der nød at gøre sine medspillere gode og modspillerne dårlige.

Blandt de personlige positive oplevelser husker Jens Sandberg en god hovedstødsscoring mod Randers Freja og en helt absurd ’samba-dribling’ forbi tre-fire spillere mod B 1901 i Nykøbing Falster.

-Men der var også bommerter, som dengang jeg i en kamp mod Esbjerg i 1974 blev bedt om at holde særligt øje med stortalentet Kristian Østergaard. Desværre formåede han at score efter hjørnespark i det første minut, så måske var der én, der ikke helt var klar over, hvem Kristian Østergaard egentlig var, siger Jens Sandberg, der også har andre gode oplevelser med AGF.

På tur til Færøerne

-Vi var f.eks. på en træningstur til Færøerne med ombordstigning på færgen i rum sø ud for Skagen, lige som vi havde en overfart til Klaksvig i en mindre båd og høj sø. Ret spændende og anderledes, siger Jens Sandberg, der peger på Jørgen Pagh som en rigtig god holdkammerat, som han havde mange gode oplevelser med. Respekt havde han også for specielt træner Kaj Christensen og holdlederen Svend Erik Bang-Sørensen.

-I dag ser jeg AGF som en klub, der har bidt sig fast i superligaen og vil blive der i fremtiden. Måske er et dansk mesterskab inden for rækkevidde i de kommende år, men det er bestemt ikke en selvfølge, at det lykkes, siger Jens Sandberg, der siden 1978 har været ansat som gymnasielærer på Ikast Gymnasium som fysik- og matematiklærer – foruden en længere periode som skolens sportskoordinator i et samarbejde med lokale klubber.

Født: 10.08.1948 i Bramdrupdam

AGF: 1969-1976

Kampe: 104

Mål: 7