Close

OM AGF LEGENDERNE

I 2011 indstiftede AGF et fodboldambassadørkorps, som i 2016 skiftede navn til AGF Legenderne.

For at blive indstillet som medlem i AGF Legenderne, skal man have endt sin aktive karriere i klubben og enten have spillet 100 førsteholdskampe, optrådt på A-landsholdet som AGF’er eller vundet DM / DBU’s landspokalturnering med klubben. Cheftrænere, der har haft ansvaret for 1. holdet i AGF i min. fire år, kan også indstilles og det samme gælder mangeårige markante ledere. Med de seneste optagelser (nov. 2021) er 96 spillere, trænere og ledere en del af AGF Legenderne.

AGF Legenderne drives af et Legendeudvalg bestående af en formand samt fire ‘anførere’. Siden starten har formandshvervet været lagt i hænderne på Jens Harmsen, tidligere førsteholdsspiller og cheftræner for det AGF-hold, der vandt Danmarksmesterskabet i 1986. De fire anførere er AGF-ikonerne Troels Rasmussen, Marc Rieper, Martin Jørgensen og Bent Wachmann.

Det er også dette udvalg, der indstiller til AGF A/S’ bestyrelse, hvem der bør optages i AGF Legenderne, og hvem der skal kåres til Årets AGF Legende.

AGF samles to gange årligt. Dels i forbindelse med Legende Dagen i efteråret, hvor også Årets Legende præsenteres samt en Sammenkomst i forbindelse med den sidste runde i Grundspillet, hvor der dystes på Fredensvang dagen før. forinden.

FORMAND
JENS HARMSEN

ANFØRER
BENT WACHMANN

ANFØRER
TROELS RASMUSSEN

ANFØRER
MARC RIEPER

ANFØRER
MARTIN JØRGENSEN