SÅDAN BLIVER DU EN LEGENDE

AGF er en klub med stolte traditioner. Gennem mere end 100 år har klubben været med til at præge dansk fodbold. Markante spillere, ledere og personligheder har skabt en enestående historie. For at hylde de aktører, der har været med til at tegne klubben, indstiftede AGF i 2011 et fodboldambassadørkorps, som i 2016 har skiftet navn til AGF Legenderne.

Blandt AGF Legenderne er tidligere AGF-spillere, der står noteret for ca. 100 førsteholdskampe eller flere og/eller har optrådt på A-landsholdet, samt tidligere cheftrænere og holdledere for førsteholdet med mange år i AGF. Mere end 90 AGF’ere er i øjeblikket en del af AGF Legenderne. Og med de helt objektive kriterier for medlemskab, så er det jo en klub, der blot bliver større og større.

AGF Legenderne drives af et Legnde-Udvalg bestående af en formand samt tre ‘anførere’. I 2021 er formandshvervet lagt i hænderne på Jens Harmsen, tidligere førsteholdsspiller og cheftræner for det AGF-hold, der vandt Danmarksmesterskabet i 1986. De tre anførere er AGF-ikonerne Troels Rasmussen, Marc Rieper og Bent Wachmann.

Det er også dette udvalg, der indstiller til AGF’s bestyrelse, hvem der kåres til Årets Legende.

AGF Legenderne samles to gange om året. Den ene gang omkring en hjemmekamp i Ceres Park og den anden til frokost og orientering fra nøglepersoner i AGF.

Jens Harmsen

FORMAND
JENS HARMSEN

Bent Wachmann

ANFØRER
BENT WACHMANN

Troels Rasmussen

ANFØRER
TROELS RASMUSSEN

Marc Rieper

ANFØRER
MARC RIEPER