Close

ALLAN HEBO LARSEN

TRÆNER MED POKALTITLER

På trods af to pokaltriumfer i 1987 og 1988 med finalesejre over AaB (3-0) og Brøndby (2-1) fik cheftræner Allan Hebo Larsen ikke forlænget sin trænerkarriere i AGF, der fra 1989-sæsonen gik tilbage til Jens Harmsen, der stod i spidsen for mesterholdet i 1986. Det var AGF’s daværende formand for den professionelle afdeling, Erik Steen Jensen, der havde hentet Allan Hebo Larsen i Sverige, hvor han i årene 1982 til 1986 havde arbejdet som træner i Kalmar FF, først som assistent i et år og senere som cheftræner i tre år med en andenplads i Allsvenskan som bedste resultat.

-Foruden de to pokaltriumfer vandt vi jo bronzemedaljer i AGF i 1987, men på det tidspunkt begyndte vi et svært generationsskifte på stammen fra mesterholdet. Men pokalsejrene – og især den sidste over Brøndby – var meget store oplevelser for både mig og spillerne. Jeg glemmer aldrig hjemrejsen fra Parken til Aarhus med færgen, hvor vi blev hyldet af de mange fans, siger den 79-årige pensionist, der stadig har sin gang i barndomsklubben Hvidovre IF.

I Sverige og Østrig

Det var i den københavnske forstadsklub, at han som aktiv var med til sensationelt at spille holdet fra Danmarksserien hele vejen til et dansk mesterskab i 1966, hvorefter han skiftede til svensk fodbold med ophold i både Nybro IF, Kalmar FF og Västra Frölunda IF afbrudt af en enkelt sæson i Wiener Sport-Club i Østrig. Efter de to år i AGF skiftede han som cheftræner til Esbjerg fB 1989-1991 og Ikast fS i 1992-1993 (oprykning til superligaen), før trænerkarrieren sluttede i B 93. Uden for fodboldbanen var københavneren så uheldig at være indblandet i en trafikulykke, der desværre førte til varige skader med et piskesmæld, som satte ham ude af stand til både at fortsætte i fodboldbranchen og at spille golf, som han ellers var begyndt på i sin tid i Sverige.

-Som jeg ser AGF, har der altid hvilet noget kontroversielt over klubben med den flotte historiske bagage. Tidligere var AGF også kendt for selv at skabe meget stærke ungdomsårgange, og de nuværende problemer tror jeg kan skyldes, at man har hentet for mange spillere ude fra i stedet for at satse på egen avl. Men jeg synes også, at det er flot af klubben at dyrke historien gennem legendekorpset med de tidligere spillere fra mesterskabs-generationen i spidsen som ledere, siger Allan Hebo Larsen.

Født: 22.02.1943 i Hvidovre

AGF: 1987-1988 (cheftræner)

Titler: Pokalen 1987 og 1988