Close
Allan Reese

ALLAN REESE

SPILLERNES MAND

I AGF’s mesterskabstrup fra 1986 og tre år frem til udgangen af 1989 var sønderjyden Allan Reese ikke blot en målfarlig kombination af midtbanespiller (højre side) og angriber. Han var med sin rolige og venlige personlighed også en god og velanskrevet kollega for resten af truppen. Det faldt derfor naturligt for mange, at hans fremtid efter den aktive karriere i den civile verden kom til at udspille sig i Spillerforeningen, hvor han i 2022 er blevet udnævnt til vicedirektør – dog fortsat med bopæl i Aarhus. I Spillerforeningen varetog han fra første færd rådgivning af medlemmerne under kontraktforhandlinger. I 2005 blev han selvstændig DBU-licenceret spilleragent med tilknytning til Spillerforeningens eget agentbureau, der blev nedlagt i 2020, mens han fortsatte rådgivningsarbejdet i foreningen.

-Det var ikke svært at sige tak til tilbuddet om stillingen som vicedirektør, for i mine efterhånden mange år i og omkring Spillerforeningen har jeg fået opsamlet megen erfaring og viden, som jeg sætter stor pris på, at ledelsen fortsat ser som en styrke at have i foreningen. Det har altid haft min store interesse at påvirke og forbedre vilkårene for professionelle spillere i Danmark, og den slags strategisk arbejde kommer jeg til at bruge mere tid på fremover, siger Allan Reese, der fortsat også skal fungere som spillerrådgiver i et team med Thomas Lindrup, Patrick Kristensen og Line Røddik Hansen.

Efter ungdomsfodbold i fødebyen Haderslev debuterede Allan Reese for AGF mod Lyngby i efterårssæsonen 1986, der førte til det danske mesterskab med Jens Harmsen som cheftræner. Et par kampe som gæstespiller for AGF i sommerens Toto Cup var nok til at overbevise AGF-ledelsen om satsningen på det unge, sønderjyske talent. Efter to år i Viborg FF (1990 til 1992) havde Allan Reese fem og et halvt gode år i Silkeborg, som han også vandt det danske mesterskab med i 1994. Det blev til 137 kampe i det midtjyske Søhøjland, inden Reese vendte tilbage til AGF i 1997 og sluttede karrieren med to sæsoner i AGF.

Livslangt venskab

-Det var en stor tilfredsstillelse for mig i 1986, at jeg formåede at gå fra ’fuldblods-amatør’ til at være 1. divisionsspiller i løbet af ret kort tid i efteråret og endda få sat et pænt aftryk på et dansk mesterhold med store profiler. Desuden bød det pågældende efterår også på debut på det danske U21/landshold, hvor jeg nåede at spille seks kampe, siger Allan Reese, der i de første år i AGF udviklede så godt et kammeratskab med angrebskollegaen Jan Lauridsen, at de to familier stadig har det kørende som et livslangt venskab.

-En af de største oplevelser var også fejringen af det danske mesterskab efter alle kunstens regler. Det skete dels på Aarhus-Kalundborg-færgen hjem fra den afgørende kamp i Herfølge (med Jan Lauridsen til at score det afgørende mål), dels i Ridehuset i Aarhus. Det gjorde et meget stort indtryk på mig som kun 19-årig, siger Allan Reese, der i bakspejlet godt kunne tænke sig, at han i sin aktive tid i klubben havde været bedre til at påskønne arbejdsindsatsen af de mange frivillige både i AGF og i andre klubber, hvor han har spillet. -De yder et meget stort stykke arbejde for, at de forskellige hold kan fungere og dermed give spillerne uvurderlige kompetencer for resten af livet, siger Allan Reese, der ser fremtidsmuligheder i AGF.

-Med byens størrelse, den gode opbakning og klubbens historie har AGF potentialet til kontinuerligt at være blandt de tre største og bedste klubber i Danmark. Det kan ikke nødvendigvis resultere i medaljer hvert år, men målt på økonomi, publikumsopbakning og spillerbudgettet bør det være muligt at markere sig blandt de tre bedste. Derfor forstår jeg også godt, at det automatisk kaster en del kritik af sig, når forventningerne om en top6-placering hvert år ikke indfries. Men ’problemet’ er selvfølgelig, at konkurrenterne også gør sig umage.

Født: 26.07.1967 i Haderslev

AGF: 1986-1989 og 1997-1999

Kampe: 121

Mål: 26

Titler: DM 1986. Pokalen 1987.