Close
Anders Kure

ANDERS KURE

ÆGTE PUBLIKUMSFAVORIT

Hvis man i hver kamp går på banen med et godt fighterhjerte for at yde 100 pct. og ofte lykkes med at være blandt de bedste på banen, så er alle betingelser til stede for en status som publikumsfavorit i en klub som AGF. Som midterforsvarer var Anders Kure ikke bange for at bevæge sig frem i banen, og hans seks mål i AGF-trøjen vidner også om hans farlighed på dødboldsituationer. I en periode var han anfører og opnåede flere gange at blive kåret til årets fighter og årets spiller i klubben, før han i 2014 skiftede til nyoprykkede FC Vestsjælland, hvor han spillede 36 kampe i 2014-2016. Også her som målscorer et par gange. Efter konkursen i Vestsjælland skiftede Anders Kure til en seks måneders kontrakt i Vejle Boldklub.

Selv om Anders Kures tid i AGF 2003 til 2014 var præget af nedrykninger, havde DBU også øje for talentet, der førte til 28 kampe for de danske landshold fra U/16 til U/20 med et enkelt mål på sit cv. Det startede ellers så godt i hans debut mod FC Midtjylland, der blev slået 5-3 efter en meget dramatisk kamp. Efter nedrykninger med AGF fulgte også to oprykninger, som Kure betegner som nogle af de gode oplevelser i hans karriere.

To nedrykninger

-Selv om både jeg og holdkammeraterne gjorde, hvad vi kunne, var det desværre ikke nok til at undgå de to nedrykninger, som jeg meget gerne ville have været foruden, for det var bestemt ikke sjove perioder. Til gengæld var det stort at være en del af den store fanfest efter oprykningerne, siger Anders Kure, der også udtrykker glæde over at få muligheden for at spille på hold med den fra Italien hjemvendte landsholdsveteran Martin Jørgensen. Til gengæld var han knap så glad for de blå mærker flere steder på kroppen, når han havde krydset klinger på banen med de to hårde modstandere, angriberne Peter Møller og Djibi Fall.

Anders Kure bor i dag i Hamborg, hvor han med titel af Business Change Manager arbejder for den danske transportvirksomhed DSV med digitalisering og standardisering af forretningen med fokus på Tyskland, Schweiz og Østrig.

-Jeg er ikke i tvivl om, at AGF vil komme tilbage, hvor de hører hjemme i toppen af dansk fodbold. Det vil nok ske med bump på vejen og tilbageslag, men langsigtet peger pilen i den rigtige retning. Ingen bør være i tvivl om potentialet i en fodboldby som Aarhus, og vi må alle håbe, at forventningerne snart bliver indfriet. Jeg er i hvert fald positiv, siger Anders Kure.

Født: 12.09.1985

AGF: 2003-2014

Kampe: 222

Mål: 6