Close

ARTHUR SORIN

SVENSK MESTER FRA FRANKRIG

Man må nok have en vis forståelse for det, hvis franske Arthur Sorin undrer sig en smule over uddannelsen i den danske trænerskole. I sine seks år som AGF-spiller blev han kastebold i en trænerkarrusel, hvor han oplevede fire forskellige trænere med hver deres filosofi om, hvordan fodbold skal spilles. Men selv om han oplevede både nedrykning med AGF i 2014 og oprykning igen året efter, blev AGF-tiden den bedste og mest stabile i hans fodboldkarriere – også selv om han kan prale af et svensk mesterskab på sit cv.

Det var netop det svenske mesterskab med Smålandsklubben Kalmar FF, der blev Arthur Sorins billet til en lang og flot karriere i AGF, hentet til Danmark af klubbens daværende sportschef, Brian Steen Nielsen. I to sæsoner fra 2007 til 2008 spillede franskmanden 62 kampe for Kalmar og scorede et enkelt mål, før provinsklubben med Nanne Bergstrand som træner overraskende kunne triumfere med det første svenske mesterskab til klubben med det passende navn Guldfågeln (Guldfuglen) Arena som hjemmebane.

Arthur Sorin er født i Laval i det nordvestlige Frankrig og kom allerede i ungdomsårene til Rennes, hvor han dog ikke opnåede en karriere på førsteholdet i Lique 1, men blev som 20-årig udlejet til lavere rangerende Vannes, hvor den 1,83 meter høje forsvarsspiller spillede 29 kampe og scorede et enkelt mål, inden han blev hentet til Kalmar et par år senere.

Arthur Sorin var en teknisk god forsvarsspiller, der kunne dække alle pladser i forsvarets højre side og som markeringsspiller, men gjorde sig bedst bemærket som angrebsivrig wingback. Han kom til AGF i forbindelse med et trænerskifte i vinterperioden 2009 fra Ove Pedersen til Erik Rasmussen, som han i den første halve sæson aldrig kom på bølgelængde med, hvorefter han blev udlejet i et år til den franske klub CS Sedan Ardennes. Om forholdet til Erik Rasmussen sagde Arthur Sorin dengang til dansk presse:

-Jeg ved egentlig ikke, om han (Erik Rasmussen) ikke brød sig om mig som sådan, men han brød sig i hvert fald ikke om min spillestil. Han ville have, at jeg skulle presse deres venstre wing helt oppe på deres banehalvdel og følge ham, selv om han gik ind i banen. Den måde at spille på var jeg slet ikke vant til.

Jeg spillede vist kun otte kampe fra start under ham, og jeg syntes egentlig, at jeg spillede godt alt taget i betragtning, men altså ikke godt nok. Det var enormt skuffende, da han sagde til mig, at jeg gerne måtte finde en ny klub, for jeg var jo næsten lige skiftet til AGF, sagde Arthur Sorin til Tipsbladet.

Efter det ene års lejeophold i Frankrig, der i øvrigt blev spoleret af skader, vendte Arthur Sorin tilbage til AGF og den nye træner Peter Sørensen. I de næste tre et halvt år oplevede Arthur Sorin sin bedste tid i AGF med fast spilletid, ofte også i midterforsvaret med licens til at gå i offensiven.

-Jeg fandt ud af, at Peter Sørensens måde at spille på passede mig langt bedre end forgængerens. Vi var meget bedre organiseret på banen, hvor vi før var uden struktur, sagde Arthur Sorin, der i 2012 forlængede sin kontrakt med AGF frem til 2015.

-Både jeg og min familie havde det godt i Aarhus, og da jeg også var fast mand på holdet, gjorde det valget let for mig, sagde Arthur Sorin.

Efter en sportslig nedtur for AGF i efteråret 2013 valgte klubben at fyre Peter Sørensen som træner kort ind i forårssæsonen 2014. Assistenttræneren Jesper Fredberg blev forfremmet til cheftræner med eks-landsholdsspilleren Martin Jørgensen som spillende assistenttræner. Det kunne dog ikke redde holdet fra nedrykning, hvorefter Arthur Sorin fra sommeren 2014 igen skulle forholde sig til den nye træner, Morten Wieghorst, der dog blev fyret halvandet år efter og afløst af Glenn Riddersholm.

I Morten Wieghorsts første år i AGF mistede Arthur Sorin sin faste plads på holdet og fik ikke forlænget sin kontrakt ved udløb i sommeren 2015. I stedet spillede han de sidste fem år af sin aktive karriere i den lille franske klub AS Vitré, hvor han opnåede 84 kampe og scorede fem mål.

I dag har Arthur Sorin kappet alle bånd til fodboldbranchen og fortæller, at han er blevet ejer af et pizzeria i Rennes, hvor han nu bor med sin familie. Men han mindes tiden i Aarhus og AGF med stor glæde, selv om han betegner det som en skuffelse, at holdet i 2012 blev slået ud af Europa League i første runde mod FC Dila Gori, der vandt 5-2 samlet.

-Men bort set fra det havde jeg nogle rigtig gode år i AGF, som jeg husker tilbage på med stor glæde. Lige med undtagelse af mit sidste år i klubben, hvor jeg ikke formåede at fastholde min plads på holdet.

-Men jeg tilbragte næsten syv dejlige år i Aarhus og AGF med min familie. Min søn er født i Aarhus, så jeg vil altid huske AGF for det gode, lige som jeg aktuelt også følger med i klubbens resultater, siger Arthur Sorin.

Født: 1. november 1985 i Laval, Frankrig

AGF fra 2009 til 2015

Kampe: 120

Mål: 5