Close

BENT JENSEN

GAZELLEN PÅ FLØJEN

Selv om Bent Jensen ikke fik overvældende mange kamp for AGF i perioden 1960 til 1964 (23), så huskes han sikkert stadig i KB, der var AGF’s modstander i pokalfinalen i 1961. AGF vandt 2-0 på mål af John Jensen og et selvmål af KB’s Bent Poulsen. I KB havde man forberedt sig godt på, at AGF ville skabe en hel masse postyr over venstre fløj, hvor landsholdsspilleren Peder Kjær havde skabt stor respekt med sine hurtige ryk. Til gengæld havde københavnerne ikke meget kendskab til Bent Jensen på højre fløj, men det skulle ændre sig i kampens løb. Vi giver ordet til Bent Jensen selv:

-I radiotransmissionen fra kampen lød det fra Gunnar ’NU’ Hansen, at ”Bent Jensen strøg som en gazelle op langs sidelinjen.” Og dagen efter skrev Ritzaus Bureau i referatet: ”AGF-holdets store overraskelse var højre wing Bent Jensen, som praktisk taget efter behag løb gennem KB-forsvaret. Man vidste godt, at Peder Kjær er en farlig wing, men det var vist ikke så lidt af en overraskelse, at hans kollega i højre side var mindst lige så farlig. Det var først og fremmest Bent Jensen, som skabte AGF’s lynhurtige modangreb midt under langvarige KB-pres. Som en gazelle strøg han op langs sidelinjen, og hver gang han havde bolden, var der fare på færde.”

Modtog klubbens 50 års-nål

Efter de første spæde år i AGF fra han var 10 år, nåede Bent Jensen under ungdomstrænere som Knud Steensen, Svend Erik Bang Sørensen og Johannes Bodilsen at optræde på diverse ungdomshold for både JBU og DBU, hvilket resulterede i et europæisk mesterskab for ynglinge i Almelo i Holland. I seniorårene i AGF havde Bent Jensen trænere som tyskeren Walther Pheiffer, ungareren Geza Toldi og Henry From, og foruden pokalfinalen var sølvmedaljerne til AGF samme år højdepunktet i karrieren, der også indbragte ham AGF’s 50 års-nål i 2002 med to års forsinkelse.

I det civile erhverv har Bent Jensen både været ansat og indehaver af Aarhus Fiskeauktion fra 1958 til 1988. Siden var han ejer af et handelsfirma, indtil selvpensioneringen i 2000.

Født: 07.02.1940 i Aarhus

AGF: 1960-1964

Kampe: 23

Mål: 3

Titler: Pokalen 1961