Close
Bjørn Kristensen

BJØRN KRISTENSEN

MÅLFARLIG FORSVARSKLIPPE

Hvis man ser bort fra Jan Mølby i Liverpool og Jesper Olsen og John Sivebæk i Manchester United, var der ikke mange danske spillere i den bedste engelske række i 1980’erne, da forsvarsklippen Bjørn Kristensen i 1989 forlod AGF og gjorde sin tidligere klubkammerat, Frank Pingel, selskab i Newcastle United, hvor han spillede 80 kampe i en fire-årig periode, inden en enkelt sæson på udlån til Bristol City og to års ophold i Portsmouth FC. I 1995 vendte han tilbage til dansk fodbold til to år hos AaB, der netop var blevet danske mestre. Karrieren sluttede i 1997-1998 med en enkelt sæson i Aarhus Fremad, der rykkede op i superligaen.

-Med min debut for AGF i 1982 nåede jeg lige at spille på hold med den tidligere Real Madrid-stjerne Henning Jensen. En klassespiller og absolut den bedste, jeg har spillet på hold med i AGF, siger Bjørn Kristensen, der nævner det danske mesterskab til AGF i 1986 og pokaltriumfen i 1988 med finalesejr over Brøndby som sine største personlige triumfer i klubben. I den kategori hører naturligvis også 19 U-landskampe, 20 A-landskampe og deltagelse i EM-slutrunden 1988 i Tyskland, hvor han spillede i den sidste indledende kamp mod Italien.

To engelske klubber

Fysikken og styrken i luftspillet gjorde Bjørn Kristensen til en målfarlig forsvarer, der foruden sine 19 mål i AGF og to landskampmål også scorede tre gange i de to første runder i Europa Cup-turneringen for pokalvindere i 1988, før stopklodsen hed FC Barcelona. Det blev også til fem mål i England hos Newcastle (4) og Portsmouth (1) for Bjørn Kristensen, der nævner Wolverhampton-angriberen Steve Bull som en modstander, ’man slog sig på.’

Trods den flotte karriere og det pæne cv mener Bjørn Kristensen, at der er ting, der kunne have været gjort anderledes i hans aktive periode. -Hvis jeg skulle gøre det om, ville jeg have allieret mig med nogle gode rådgivere og så have været en tand mere seriøs med min krop, siger midterforsvareren, der også ser med kritiske, men konstruktive øjne på AGF’s fremtid:

-AGF har som altid et stort potentiale og mange muligheder. Det store spørgsmål er, hvordan man kontinuerligt kan forblive i en position, der stemmer overens med de ressourcer, man har til rådighed. Resultatmæssigt har man underpræsteret i flere årtier. Jeg tror, at nøglen ligger i forbedret talentudvikling og tiltrækning af talenter, siger han.

Efter sin aktive karriere var Bjørn Kristensen i en periode fra 2001 til 2004 salgschef i AGF, indtil han i 2005 blev valgt ind i Aarhus Byråd for Venstre, hvor han sad i 15 måneder. I dag er han direktør og partner i Aarhus SeaRangers og selvstændig med flere mindre virksomheder, LC Skagen ApS, Naturlig Rent ApS og Bernie Business ApS samt bestyrelsesmedlem i Aura Energi, Erhvervsforum Aarhus og Skagens Venner.

Født: 10.10.1963 i Malling

AGF: 1982-1989

Kampe: 261

Mål: 23

Titler: DM 1986. Pokalen 1987 og 1988.