Close
Bo Harder

BO HARDER

POKALFIGHTER PÅ HJEMMEBANE

Et af de store højdepunkter i Bo Harders karriere var valget til årets pokalfighter, da AGF besejrede B1903 med 3-0 på hjemmebanen i Aarhus, fordi Parken det år var under ombygning. På det tidspunkt var Bo Harder endelig blevet stamspiller efter nogle års søgen efter det helt store gennembrud. Talentet var ellers lovende, da Bo Harder efter ungdomsfodbold i Beder-Malling IF skiftede til AGF som 17-årig og blev kastet på banen til sin debut kort før sin 18-års fødselsdag mod Sydkorea i en turnering i Bangkok med flere landshold som modstandere. Da AGF senere samme år vandt det danske mesterskab – uden Bo Harder på holdet – fik han sin første divisionskamp mod Randers Freja i efteråret, da mesterskabet var kommet i hus. -Jeg spillede 25 minutter af kampen, men ’uden at røre bolden’, som Politiken skrev.

-Pokaltriumfen i Aarhus var en kæmpe oplevelse, både fordi vi vandt kampen, hvor jeg som pokalfighter og målscorer havde personlig succes, men også fordi vores fans blandt publikum var ellevilde og invaderede banen efter kampen. Allerede på vej i bussen til kampen kunne vi fornemme, at det ville blive en speciel dag. Alt var klædt i hvidt og blåt, og stemningen var simpelthen fantastisk, siger Bo Harder, hvis faste plads på AGF-holdet var venstre wingback i et 3-5-2-system.

Efter AGF skiftede Bo Harder til Ikast fS i 1994-1996 og siden til Vejle Boldklub, hvor han sluttede karrieren i 2000, skadesplaget konstant gennem de sidste to og et halvt år. Men han husker stadig tiden i AGF som nogle af de bedste år i hans karriere.

Godt kammeratskab

-Vi havde et super godt kammeratskab på holdet. Det var aldrig kedeligt, og jeg havde en masse fremragende og dygtige spillere som holdkammerater. Hvis jeg skal fremhæve en enkelt, der havde et utroligt talent, må det være Claus Thomsen, der bare kunne det hele, siger Bo Harder, der nævner Morten Bruun i Silkeborg som en ret træls modstander, fordi han bare ’løb og løb og løb, så man til sidst var helt færdig.’ -Personligt kunne jeg måske godt have drevet det til lidt mere, hvis jeg havde været mere dedikeret, men det er egentlig ikke noget, jeg fortryder som sådan. Jeg er glad for min tid i AGF og er kun ærgerlig over, at jeg havde rigtig mange langvarige skader på trælse tidspunkter, siger Bo Harder, der er optimist på AGF’s vegne.

-Jeg ser de fremtidige muligheder som supergode, fordi Aarhus er en fodboldby. Det giver pres på, når resultaterne ikke lige flasker sig. Men så er der tilsvarende fantastisk opbakning fra tilskuere og sponsorer m.fl., når det går godt. Alt uden for det sportslige fungerer jo tilsyneladende godt, så AGF skal ’bare’ finde en holdbar sportslig strategi, som kan sikre, at man år efter år er blandt de allerbedste. Personligt kunne jeg godt tænke mig, at talentudviklingen blev styrket endnu mere, så man kunne få nogle flere af landets allerstørste talenter fra ungdomsafdelingen i AGF op på superligaholdet, siger Bo Harder, der i dag bor med sin familie i Vejle, hvor han har sin egen ejedomsmæglerforretning.

Født: 05.03.1968 i Aarhus

AGF: 1986-1993

Kampe: 114

Mål: 5

Titler: Pokalen 1992