Close
Claus Struck

CLAUS STRUCK

VALGTE TRÆNERVEJEN

Selv om han er født i Roskilde, har Jylland altid været udgangspunktet for Claus Struck både som aktiv på banen og i den trænerkarriere, der for nuværende har ført ham til jobbet som DBU-træner for pigernes U/17-landshold. Trænererfaringen har Claus Struck høstet i både Viborg, Frederikshavn og Holstebro, siden han på grund af skader måtte stoppe sin aktive karriere allerede som 28-årig i 2000 efter et kort lejeophold i Esbjerg, som han i 1999 var med til at spille tilbage i den bedste række under træner Viggo Jensen.

Karrieren som aktiv startede for Claus Struck, da han allerede som juniorspiller skiftede fra Thorning IF til Viborg FF, hvor han har spillet omkring 200 førsteholdskampe i både 1. division og superligaen. Fire af sine bedste år som spiller tilbragte han i AGF (1994-1998), hvor det blev til 85 kampe og et enkelt mål fra den defensive position på midtbanen på det hold, som træner Peter Rudbæk byggede op til kulminationen med pokaltriumfen i 1996 i Parken med sejren på 2-0 over Brøndby og bronzemedaljerne året efter.

Tradition og forventning

-For mig var det fantastisk at opleve en klub, der på alle måder oser af traditioner og forventninger – og samtidig få lov til at opleve, hvordan det er at gå fra at være en del af et hold, der i nogle sæsoner lå med røven i vandskorpen, buet ud efter svage præstationer på hjemmebanen og til kulminationen i pokalfinalen mod Brøndby og det efterfølgende triumftog gennem byen. Det vil for altid stå som en kæmpe oplevelse og noget, jeg med stolthed ser tilbage på, siger Claus Struck, der dog i selve finalen måtte nøjes med at komme ind fra bænken.

-Jeg nåede heldigvis også at spille på hold med Martin Jørgensen i hans første periode i AGF før afrejsen til udlandet. Han var en dygtig og meget sympatisk spiller – både på og uden for banen, siger Claus Struck, der har en tidligere AGF-træner som en af de hårdeste modstandere, han har mødt: -Silkeborgs Peter Sørensen var både stor, stærk og uortodoks. Han var dygtig i hovedspillet og løb alt for meget dybt. Han snakkede også meget på banen, så alt i alt var det hårdt arbejde at møde ham, siger Claus Struck, der ser fremtidsmuligheder for AGF.

-Der er stadig et kæmpe uforløst potentiale i klubben. Det kommercielle bør udvikles endnu mere, og i det sportslige bør der være en klar identitet på banen.

Født: 16.09.1970 Roskilde

AGF: 1994-1998

Kampe: 85

Mål: 1

Titler: Pokalen 1996