Close
Danny Olsen

DANNY OLSEN

FRA SPILLER TIL AGENT

Danny Olsen er en af de spillere på topplan, der kan skrive under på, at timingen i klubskifter er vigtige. Såvel i hans egenskab som tidligere spiller og nuværende agent hos Elite Consulting, hvor det foruden kontraktforhandlinger også drejer sig om rådgivning af unge spillere i deres valg af klub. I den retning var den elegante midtbanespiller uheldig, da han i vinterpausen 2014 skiftede fra FC Midtjylland til et AGF-hold, der indledte forårssæsonen med at fyre cheftræner Peter Sørensen. Trænerposten blev overtaget af assistenten Jesper Fredberg i en elendig halvsæson, der sluttede med nedrykning fra superligaen. Det resulterede naturligvis i en række skriverier om Danny Olsens eventuelle skifte tilbage til FC Midtjylland, men i den sidste ende valgte han at opfylde kontrakten, der var på tre og et halvt år. Efter et mellemspil med Morten Wieghorst som AGF-træner 2014-2015 blev Danny Olsen genforenet med sin tidligere træner i FCM, Glenn Riddersholm.

-Det var selvfølgelig ikke med i mine planer, at vi skulle rykke ned kort tid efter min ankomst til AGF, men jeg kan ikke sige, at jeg har fortrudt min tid i klubben af den grund. Det var fantastisk at være med til en turn around med Jacob Nielsens ankomst som direktør i klubben, og oprykningen året efter hører til mine bedste oplevelser med klubben, siger Danny Olsen, der også husker pokalfinalen mod FC København i 2016 som en stor oplevelse.

Fantastisk kulisse

-AGF’s fans skabte en fantastisk kulisse både før og under kampen i Parken, og jeg kan stadig mærke de kuldegysninger, jeg fik, da Morten ’Duncan’ Rasmussen udlignede til 1-1, siger Danny Olsen, der kalder samme ’Duncan’ for den bedste holdkammerat i AGF som ’den mest scorende spiller i superligaens historie’. -Til gengæld vil jeg kalde Jesper Grønkjær for den sværeste modspiller på banen. Han var sublim og den bedste, jeg har spillet over for i superligaen. Da pokalfinalen blev spillet i Parken 2016, var Morten Wieghorst blevet udskiftet med Glen Riddersholm. FCK vandt finalen med 2-1 på mål af Nicolai Jørgensen og William Kvist.

Før AGF-tiden havde Danny Olsen haft en flot senior karriere hos klubber som AB, FC Nordsjælland og FC Midtjylland, hvor han i 177 kampe manifesterede sig som en målfarlig midtbanespiller med 33 scoringer. Det resulterede bl.a. i en enkelt landskamp og to ligalandskampe, men forinden var der også 12 kampe på cv’et for U/19, U/20 og U/21. Da kontrakten med AGF udløb i 2017, kunne parterne ikke blive enige om en forlængelse, hvorefter Danny Olsen efter to år i Hobro opgav at fortsætte karrieren som aktiv – delvist på grund af skadesproblemer.

-AGF vil altid være en klub, der stilles høje forventninger til. Og med det gode ungdomsarbejde, der bliver gjort nu for talenterne, ser fremtiden meget lys ud. Med det nye klubhus og træningsanlægget på Fredensvang og det kommende nye stadionbyggeri vil klubben gå en meget spændende tid i møde, siger Danny Olsen.

Født: 11.06.1985 i Hvidovre

AGF: 2014-2017

Kampe: 102

Mål: 21