Close

DENNIS SIIM

SLUTTEDE PÅ ISLAND

For Dennis Siim sluttede en 17 år lang karriere på Island, hvor han spillede i to omgange for FH Island i 2005 og igen de sidste fire år fra 2006 til 2010. Men det hele startede i AGF, hvor han som 18-årig fik debut i forsvarskæden på træner Peter Rudbæks hold i april 1994 ude mod Ikast. Karrieren i AGF kulminerede to år senere med pokaltriumfen over Brøndby, men i 2001 gik turen til OB, der efter tre sæsoner udlejede ham til Sønderjyske i sæsonen 2003-2004. Efter en enkelt sæson i Randers FC 2005-2006 vendte han som nævnt tilbage for at slutte karrieren på Island.

-I min AGF-tid spillede jeg for det meste i bagkæden, hvor jeg har prøvet at optræde på alle pladser. I AGF var jeg positivt overrasket over målmanden Jacob Kragh, en rigtig god kammerat, der desværre blev fodboldinvalid alt for tidligt, men også færingen Oli Johanneson, der var en meget kontant, dygtig og undervurderet forsvarsspiller. Men der var mange andre gode kammerater på holdet, som f.eks. Nocko Jokovic, Martin Nielsen, Henrik Mortensen og brødrene Gunner og Eric Lind, siger Dennis Siim, der kalder Herfølge for en træls modstander generelt, ’fordi deres daværende hjemmebane og spillestil var decideret uinspirerende.’

Pokalen var højdepunktet

I de helt unge år var der tidligt bud efter den talentfulde forsvarsspiller, der opnåede hele 31 kampe for diverse U-landshold fra U/16 til U/21. Her viste han også store offensive kvaliteter med syv scoringer. Han nåede også at få en enkelt kamp med ligalandsholdet på sit cv.

-Pokaltriumfen i 1996 var ubetinget min bedste oplevelse i AGF-trøjen, men når jeg ser tilbage på tiden i Aarhus, kunne jeg måske have været lidt mere seriøs og nydt livet som professionel fodboldspiller noget mere – og så have været mere vedholdende omkring min position på holdet, siger Dennis Siim, der aktuelt og i fremtiden ser en stor udfordring for AGF.

-Det har efterhånden udviklet sig til en temmelig stor udfordring på flere planer, som jeg håber de vil lykkes med for byens og fans’ skyld. Men der skal ske nogle ændringer, og her tænker jeg ikke kun et nyt stadion uden løbebaner, for det er langt fra nok til at klare de fremtidige udfordringer, siger Dennis Siim, der i dag arbejder som chauffør.

Født: 10.04.1976 i Glostrup

AGF: 1993-2001

Kampe: 160

Mål: 5

Titler: Pokalen 1996