Close
Erik Madsen

ERIK MADSEN

UHELDIG VESTJYDE

Det er almindeligt kendt, at korsbåndsskader hører til de alvorligste og mest karrieretruende for fodboldens topspillere. Mange har dog formået at kæmpe sig tilbage til banen efter en korsbåndsskade, men sker det mere end én gang, begynder det for alvor at blive svært. Det kan vestjyden Erik Madsen tale med om. En ellers lovende karriere i AGF blev bremset brat i 1992 kort tid efter, at han havde været med til at triumfere i pokalfinalen på et fyldt Aarhus Stadion med AGF’s sejr på 3-0 over B 1903.

-Da vi ugen efter pokalfinalen igen skulle møde B 1903 og i øvrigt vandt den kamp med 1-0, selv om de kandiderede til det danske mesterskab, gik det galt, da jeg blev tacklet bagfra og måtte udgå med en korsbåndsskade. Da jeg efter lang genoptræning skulle gøre comeback i en træningskamp mod Vejle, resulterede det i en ny korsbåndsskade og en lang pause. Efter en fejloperation måtte jeg igennem en tredje korsbåndsoperation, og så var det slut med en karriere på topplan, hvorefter jeg spillede lidt sekunda-fodbold i AIA/Tranbjerg, siger Erik Madsen, der i 1990 havde fulgt klubkammeraten Uffe Jakobsens eksempel med at skifte fra Esbjerg fB til en mere professionel karriere i AGF.

Erik Madsens fodboldopvækst begyndte i B 47 og gik over Esbjerg fB i alle ungdomsårene fra 12-års alderen, indtil han efter seks kampe på det danske U 18-landshold debuterede for Esbjergs bedste hold i en kamp mod Brøndby i 1986. Paradoksalt nok var det også Brøndbys stærke mandskab, der var modstanderen i hans debut for AGF på hjemmebane i Aarhus den 16. marts 1991. Egentlig var han hentet til Aarhus som angriber, men blev rykket ud som kantspiller i højre side, da der skulle være plads helt på toppen til den flittige målscorer Søren Andersen. Senere blev Erik Madsen også benyttet som markeringspiller i forsvaret i et makkerskab med Marc Rieper.

Retur til Esbjerg

-Jeg kom til AGF på et tidspunkt, da holdet havde nogle sjove kampe og drabelige dyster mod klubber som Brøndby, Lyngby, OB og B 1903, alle med meget store spillerprofiler. Men vi havde også selv et fantastisk hold, og jeg føler mig privilegeret over at have spillet med profiler som John Stampe, Troels Rasmussen, Lars Lundkvist, Jan Bartram, Claus Thomsen, Marc Rieper, Stig Tøfting, Jan Halvor Halvorsen og Lasse Skov. Hvis jeg stod foran at skulle genstarte en karriere som professionel i dag, ville jeg ikke tvivle et sekund på at gøre det på et AGF-hold, hvor man som en ung spiller ganske vist fik en hård behandling af profiler som Stampe, Lundkvist og Bartram, men til gengæld var det også de personligheder, der lærte os meget med både ros og ris og passede godt på os, når det var nødvendigt, siger Erik Madsen.

Efter opholdet i Aarhus vendte den uheldige vestjyde i 2000 tilbage til Esbjerg, hvor han i otte år har haft ansvaret for klubbens fodboldakademi og senest været key account manager for Esbjerg fB, indtil han stoppede i efteråret 2021. I dag arbejder han som sales manager for firmaet Stennevad, der sælger sikkerhedsudstyr.

-Selv om AGF har haft det svært i sæsonen 2021-2022, er det en klub, der med sin beliggenhed og økonomiske muskler bør være en fast del i top5 i hver eneste sæson. Men jeg tror, det har stor betydning for klubbens udvikling, hvordan man vælger at sammensætte trænerstaben. Uanset hvem der er cheftræner, ser jeg det som ret afgørende, at der i staben er en dygtig dansk trænerassistent. I Esbjerg fB har vi med nedrykningen til 2. division netop set, hvor grueligt galt det kan gå med for mange forskellige kulturer i klubben, siger Erik Madsen.

Født: 20.08.1968 i Esbjerg

AGF: 1990-1993

Kampe: 32

Mål: 7

Titler: Pokalen 1992