Close
Finn "Albani" Christensen

FINN CHRISTENSEN

NORDJYDEN ER STADIG HVID

Finn Christensen har ikke haft det så let med omgivelserne i Nordjylland i 2021-2022-sæsonen, hvor det gik mindre godt for AGF i superligaen. Han har været bosiddende i Nordjylland siden 1987 og været træner for fire forskellige klubber siden 1994, og alligevel forsømmer han ikke en lejlighed til at forsvare og tale varmt om ’de hviie’ i AGF, som han var en stor del af i årene 1979 til 1983 som kantspiller i divisionsholdets venstre side. I tiden på divisionsholdet fungerede han også som ungdomstræner i klubben. Efter to år i Ikast vendte han tilbage til AGF igen i 1986.

-Tiden i AGF har betydet så meget for mig, at jeg altid har været hvid helt ind til benet uanset hvilken klub, jeg senere har spillet eller været træner i. Jeg bliver ofte hånet dagen efter et dårligt resultat for AGF, men jeg har meddelt mine omgivelser, at det preller fuldstændig af på mig, fordi jeg holder den hvide fane højt, siger Finn Christensen, der også fortsat dyrker venskabet med tidligere holdkammerater som bl.a. Bent Wachmann og Morten Donnerup og kommer til den årlige legende-komsammen i AGF.

Træner i Aalborg

I det civile underviser Finn Christensen på Ferslev Skole syd for Aalborg. Han er pædagoguddannet og har tidligere været afdelingsleder. Men fodbolden har han aldrig lagt fra sig. Sideløbende med skolearbejdet er han i dag ansvarlig for AaB’s U/18 elite-DM for piger og har været det siden 2016. Trænergerningen startede i Jammerbugten (dengang Jetsmark) i 1994 og gik over Gistrup til Aalborg Freja, hvor han har været i to omgange i sammenlagt 12 år. Indimellem har han været træner i seks år for AaB’s superligareserver i Danmarksserien og 2. division plus fem år i samme klubs ungdomsafdeling.

Når den indfødte århusianer, der har spillet fodbold i både FDF, ASA og i AGF fra 12 års-alderen, er blevet permanent nordjyde siden 1987, skyldes det bekendtskabet og venskabet med Henning Jensen, den tidligere Real Madrid-stjerne, som Finn Christensen spillede på hold med i AGF, da Henning Jensen efter AGF-tiden vendte tilbage til barndomsklubben Nørresundby i 1983.

I 1986 vendte Finn Christensen tilbage til AGF og nåede at få et par kampe på det hold, der sluttede som danske mestre. I 1987 var det igen Henning Jensen og hans gode ven, Poul Erik Andreasen, der som træner for Nørresundby trak Finn Christensen nordenfjords som spiller, indtil karrieren som aktiv sluttede i 1993.

Ikonet Henning Jensen

-Henning Jensen var ikke bare en fantastisk fodboldspiller, som det var en fornøjelse at spille sammen med. Han var også et fantastisk menneske at omgås privat uden for banen som en ydmyg og ærlig person, man kunne stole på, siger Finn Christensen, der som andre fra datidens 1982-hold med træner Poul Erik Bech påpeger, at det danske mesterskab burde have været hjemme i den sæson med Henning Jensen på holdet, hvor man blot skulle have holdt en 2-1 føring mod B 93 for at blive danske mestre – men spillede mesterskabet i hænderne på OB med 2-2.

-Selvfølgelig burde vi have vundet DM i den sæson, og vi begik nok også flere fejl både omkring taktikken og tilstedeværelsen af flere skadede spillere, der insisterede på at spille den sidste kamp. Jeg kan dog ikke bebrejde mig selv, for jeg var desværre ikke med i kampen. Tirsdagen før kampen i samme uge blev jeg indlagt på hospitalet med blindtarmsbetændelse og var således slet ikke med i truppen, siger Finn Christensen, der fra sin position som træner i det nordjyske i rød-hvide farver giver et bud på, hvordan ’de hviie’ skal komme tilbage blandt de bedste i toppen af superligaen:

-Vi skal finde de gamle AGF-dyder frem igen med hårdt arbejde. Jeg ved, det er svært at vende skuden, fordi mange tabte kampe altid vil ramme spillerne på selvtilliden. Men det drejer sig om relationer og kontinuitet – og ikke mindst implementeringen af en langsigtet strategi, siger Finn Christensen, den hvide århusianer i det røde Nordjylland.

Født: 15.10.1956 i Aarhus

AGF: 1979-1983 og 1986

Kampe: 114

Mål: 13