Close

FRANK OLSEN

MEDALJERIG KARRIERE

Faktaboksen giver ikke det helt rigtige indblik i Frank Olsens karriere og de opnåede resultater i den hvide AGF-trøje, for qua sin fortid i Vejle Boldklub har han faktisk en lille andel i to danske mesterskaber i 1971 og 1972 (The Double) i selskab med bl.a. Allan Simonsen, Karsten Lund og Flemming Serritslev m.fl. Fra Vejle skiftede den bomstærke venstre back, der startede fodboldkarrieren i Nr. Åby på Fyn, til IHF (Hasle/Fuglebakken) i 1975, inden han i 1977 gjorde sit indtog i AGF, der netop var rykket tilbage til det fine selskab i 1. division.

I AGF blev det til bronzemedaljer allerede året efter og igen i 1983, mens han supplerede medaljesamlingen med sølvmedaljer i både 1982 og 1984, der blev hans sidste sæson i AGF, før han vendte tilbage til IHF som træner i tre sæsoner. Han nåede også at træne Aabyhøj IF, inden han som uddannet cand.merc. valgte at koncentrere sig om en karriere i erhvervslivet – bl.a. med 20 år som HR-direktør i Danmark hos tyske Siemens, inden han gik på pension i 2013.

I AGF-tiden nåede Frank Olsen også at spille ni gange på det danske landshold fra 1979 til 1981, mens den største skuffelse i karrieren var det danske mesterskab, som AGF smed i Idrætsparken i 1982 med 2-2-kampen mod B 93. Hvis føringen på 2-1 havde holdt, var århusianerne blevet mestre i en sæson med bl.a. den tidligere Real Madrid-stjerne Henning Jensen på holdet og Poul Erik Bech som træner. -Men flot af AGF’s fans, at vi kun hørte trøstende ord for det mistede mesterskab, der gik til OB, siger Frank Olsen, der gerne udpeger John Stampe og Tom Bonde som to AGF-spillere, han satte stor pris på.

Venskab med Bonde

-John Stampe og jeg kørte næsten altid sammen til træning og var stort set altid enige om, hvad der skulle ske på banen. I øvrigt kom vi også meget sammen privat. Og Tom Bonde skal også nævnes i den sammenhæng, for efter 1984 trænede vi bl.a. sammen i Aabyhøj, og jeg boede ofte hos Tom og Anette, når jeg var i Aarhus på job, siger Frank Olsen, der også udnævner spillere som Michael Manniche og Kim Vilfort til nogle af de sværeste modstandere på banen ’især på grund af deres højde og gode hovedspil.’

Af personlig succes på banen husker Frank Olsen også det udlignende mål mod polske Stal Mielic i UEFA Cup-kampen hjemme i Aarhus, der sluttede 1-1, mens AGF gik videre efter 1-0 sejr i Polen. Efter den succes fulgte i næste spillerunde de to gode kampe mod Bayern München, der dog gik videre efter 2-1 i Aarhus og 3-1 i returkampen på Olympia Stadion i München – med bl.a. verdensstjerner som Paul Breitner, Kar-Heinz Rummenigge og Dieter Hoeness i arsenalet.

Med sæde i AGF-bestyrelsen i sin egenskab af spillerrepræsentant og anfører var Frank Olsen ikke altid enig i de økonomiske beslutninger, der blev taget. Dengang. -Men fremtiden for AGF bør se fornuftig ud i landets næststørste og dejligste by, et godt støttende erhvervsliv og ikke mindst et kommende nyt og publikumsvenligt stadion, siger Frank Olsen.

Født: 20.01.1952 i Middelfart

AGF: 1977-1984

Kampe: 308

Mål: 11