Close
Frank Pingel

FRANK PINGEL

MÅLMAGERNOMADEN

Rejsende i mål kunne man kalde angrebs-nomaden Frank Pingel, der i otte forskellige klubber i fem forskellige lande over en forholdsvis kort periode på mindre end 10 år som senior på topplan scorede over 60 mål i rundt regnet 200 kampe. Flest dog i AGF-tiden, hvor han i gennemsnit scorede i næsten hver anden kamp. Dertil skal så lægges fem mål de 11 gange, han nåede at repræsentere Danmark på landsholdet, mens han spillede i henholdsvis Brøndby, TSV 1860 München og Bursaspor (Tyrkiet).

-Det burde have været mange flere kampe i karrieren, der desværre blev afkortet på grund af de mange skader. Og da jeg kom hjem fra franske Lille i 1995 til Aarhus Fremad, blev det meget kortvarigt på grund af den skade, der stoppede karrieren, siger Frank Pingel, der i en kort periode efter karrieren også forsøgte sig i trænerrollen.

Frank Pingel, der kalder sig selv for en ’tonser’ i angrebet, startede sin store rundrejse i barndomsklubben IHF over en sæson i Skovbakken 1986, før han i sommeren 1987 gjorde sin entré i AGF, der netop havde vundet pokalfinalen over AaB med 3-0. Efter scoring i næsten hver anden kamp for AGF og pokaltriumfen med 2-1-sejren over Brøndby i Parken meldte engelske Newcastle sig på banen med en kontrakt i 1988. Her stødte klubkammeraten fra AGF, Bjørn Kristensen, også til, indtil Newcastles nedrykning sendte Frank Pingel videre til Brøndby – første gang. Hans 15 mål i 61 kampe for Brøndby fik TSV 1860 München til at hente Pingel til Tyskland i en enkelt sæson, før han returnerede til Brøndby i 1992-1993-sæsonen. Århusianerens fortsatte flittige målscoring i Brøndby-trøjen blev optakten til det tyrkiske eventyr over to sæsoner fra 1993 til 1995, hvor succes i det første ophold i Bursaspor med 12 mål i 27 kampe sendte ham videre til storklubben Fenerbache. På det tidspunkt var slitagen i bentøjet sat ind, og efter meget få kampe blev Pingel solgt videre til franske Lille, hvor det også kun blev til en håndfuld kampe, inden hjemrejsen til Aarhus.

Gode tip fra målmanden

-Jeg havde en god tid i AGF, hvor jeg bl.a. spillede sammen med min svoger Jan Lauridsen. Jeg fik også et helt specielt forhold til John Stampe, som jeg havde stor respekt for, også fordi han kunne sparke mig bagi og bringe det vildeste frem i mig. Både jeg og Kenni Andersen måtte lægge øre til hans mishag ved, at vi begge mødte karseklippede op, siger Frank Pingel, der også kan takke målmanden Troels Rasmussen for en del af sine scoringer.

-Jeg lyttede meget til Troels’ råd og vejledning om, hvordan modstandernes målmænd reagerede. Jeg husker specielt en kamp mod Brøndby, hvor jeg scorede to mål på Peter Schmeichel i 3-2-sejren. I det ene tilfælde scorede jeg efter en sparkefinte, og i det andet tilfælde scorede jeg fra en spids vinkel med ydersiden, fordi jeg havde fintet et indlæg, der lokkede Schmeichel tre skridt frem. I begge tilfælde fik jeg fordel af de gode råd fra Troels Rasmussen, siger Frank Pingel, der håber det bedste for AGF i fremtiden.

-På det seneste er der foretaget nogle mærkelige dispositioner på det sportslige område. Det kan ikke være ledelsens opgave at diktere træneren, hvordan han skal sætte holdet. Med den opbakning, der er til AGF i hele byen, bør klubben kunne kæmpe sig tilbage til top6 og toppen af superligaen. På det administrative område har Jacob Nielsen gjort et flot stykke arbejde, så jeg kan kun opfordre alle sponsorer og samarbejdspartnere i Aarhus og hele Østjylland til at bakke op omkring AGF i stedet for at kigge i retning af FC Midtjylland, siger Frank Pingel, der i det civile i dag arbejder for musikfestivalerne Northside og Tinderbox – og gerne spiller golf i fritiden.

Født: 09.05.1964 i Risskov

AGF: 1987-1989

Kampe: 47

Mål: 21

Titler: Pokalen 1988