Close

FREDERIK KRABBE

STORT FORSVARSTALENT

Set i det historiske tilbageblik har Frederik Krabbe næppe fået det ud af karrieren, som hans talent berettigede til og gav store løfter om, da han debuterede på AGF’s superligahold i efteråret 2005 mod OB. Efter fem lovende år på vej frem i hierarkiet i det århusianske forsvar kom en alvorlig skade i 2010 på tværs af karrieren. Med kontraktudløb i 2011 kunne et skadesfravær i sidste halvdel af 2010 ikke være mere uheldigt for Frederik Krabbe, der ikke fik forlænget med AGF, men skiftede til Lyngby på en fri transfer. Senere blev det til et ophold i norske Arendal, inden han i 2014 vendte hjem til Danmark og fem år i Hvidovre, før karrieren som aktiv sluttede i HIK.

Som mange andre AGF-spillere gennem tiden fik Frederik Krabbe sin fodboldopdragelse i Aabyhøj IF, men skiftede allerede som 15-årig til AGF’s ungdomsafdeling, hvor han var med til at vinde junior-DM i 2003 sammen med andre store talenter som Morten Beck Andersen, Michael Lumb, Michael Vester, Niels Kristensen, Jesper Blicher og Anders Syberg, der alle fik kampe på førsteholdet undervejs. Talentet hos den 1,85 meter høje forsvarer med hurtighed, spilforståelse og styrke i luften var så åbenlyst, at DBU gennem en fem-årig periode havde bud efter ham til ikke færre end 48 kampe for alle landshold fra U/16 til U/21.

-Jeg spillede for det meste højre back, men ville gerne have slået igennem som midterforsvarer på AGF-holdet, siger Frederik Krabbe, der nævner Stephan Petersen og Jens Gjesing som to holdkammerater, han satte stor pris på. Til gengæld er han ikke i tvivl om, hvem han havde det hårdest mod som direkte modstander. -Jesper Grønkjær kunne gå begge veje omkring forsvarsspilleren og var både stærk og lynhurtig. I perioden med ham og Oscar Wendt sammen i FCK’s venstre side, var det sjældent sjovt at spille højre back, siger Frederik Krabbe.

Højdepunkterne

-Et par højdepunkter i min AGF-karriere var 1-0-sejren over Brøndby i 2009, hvor jeg blev matchvinder. Det var også en meget stor oplevelse, da vi samme efterår slog FCK i et næsten fyldt Parken med 1-0 (mål af Peter Graulund, red.). Udebaneafsnittet var propfyldt med AGF-fans, og vi dominerede kampen både på banen og på lægterne, siger Frederik Krabbe. Det var i den gode periode i sæsonstarten under Erik Rasmussen som ny træner. Desværre for både ham og holdet resulterede sæsonen i nedrykning året efter.

-På trods af de øjeblikkelige problemer i bunden af superligaen, ser jeg fremtidsmulighederne som gode for AGF. Som alle andre århusianere venter jeg utålmodigt på det nye stadion. Jeg tror, det vil have en enorm positiv effekt på de sportslige præstationer, så vi som klub kan etablere os fast i kampen om medaljer, siger Frederik Krabbe, der i dag arbejder som idrætsefterskolelærer på Brøndby Idrætsefterskole.

Født: 10.03.1988 i Aarhus

AGF: 2005-2011

Kampe: 131

Mål: 5