Close
Gunner Lind

GUNNER LIND

LIND FIK KULTSTATUS

Det er ikke hverdagskost i topfodbold, at en forsvarsspiller laver 14 mål i 183 kampe, som Gunner Lind gjorde for AGF i perioden 1991-1999. Det var også en af årsagerne til, at den høje spiller i forsvarets venstre side fik kultstatus blandt de mest trofaste AGF-tilhængere. En anden årsag var et bestemt mål, han scorede i en pokalsemifinale mod Herfølge i 1996. Målet faldt i overtiden mindre end et minut efter, at Gunner Lind havde været så uheldig at score selvmål! Det regulære mål sendte AGF i den pokalfinale, der senere blev vundet med 2-0 over Brøndby.

-Sammen med sølvmedaljerne samme år – det burde have været guldmedaljer – hørte den sæson til min absolut bedste tid i AGF, hvor vi næsten vandt rub og stub. Men desværre gik vi ikke hele vejen i Danmarksturneringen, bl.a. fordi Mogens Krogh scorede et afgørende mål for Brøndby mod os i den berømte kamp på Aarhus Stadion, siger Gunner Lind.

Da Gunner Lind som ynglingespiller skiftede fra Brabrand til AGF, var det også med en klar ambition om at slå igennem som angriber. I det sidste år i ynglingetiden scorede han ikke færre end 32 mål i 25 kampe, men på seniorplan ville træner Lars Lundkvist og assistenten Per Simonsen omskole ham til forsvaret – formentlig i mangel af bedre. Den position blev Gunner Lind så fastholdt i de næste mange år under Peter Rudbæk som cheftræner, indtil han i sommeren 1999 blev udlejet til Aarhus Fremad, hvor hans tidligere klubkammerat i AGF, Frank Pingel, var blevet træner. Her blev Gunner Lind i øvrigt genforenet med broderen Eric Lind, der også kom fra AGF, hvor han også fik divisionskampe – dog aldrig på hold med Gunner Lind.

Fortryder udleje

-Peter Rudbæk ønskede ikke at bruge mig mere, men jeg fortryder alligevel, at jeg lod mig udleje, for året efter (2000, red.) blev træneren selv fyret, og så var det måske gået helt anderledes, siger Gunner Lind, der i AGF-tiden havde et godt kammeratskab med spillere som Stig Tøfting, Kenny Andersen og Frank Pingel. -Vi havde det sjovt sammen og kom alle fra små kår, så vi kunne identificere os med hinandens situation og tilgang til tingene, siger Gunner Lind, der er lidt bekymret for fremtiden i AGF.

-Jeg har ikke løsningen på, hvordan AGF skal tackle fremtiden, men jeg tænker undertiden på, om man i den sportslige sektor har ’smidt for meget ud med badevandet’ forstået på den måde, at jeg gerne havde set noget mere kontinuitet med brugen af tidligere topspillere i AGF i uddannelsen af de unge, så man kan bevare og videreføre klubbens DNA, siger fortidens kultfigur, der i dag arbejder på Aarhus Havn og i en periode på seks år, har været formand for 250 havnearbejdere.

Født: 29.12.1971 i Aarhus

AGF: 1991-1999