Close

HÅVARD FLO

POPULÆR TOPSCORER

Nordmanden Håvard Flo blev en ubetinget succes som topangriber og topscorer på det stærke AGF-hold, der sikrede sølvmedaljer og pokaltriumf i 1996 med Peter Rudbæk som cheftræner. Desværre fik AGF kun lov til at beholde ham i to sæsoner, hvor han havde et formidabelt målgennemsnit med 27 mål i 58 kampe. Nordmandens og holdkammeraternes popularitet kulminerede, da holdet i 1996 vendte hjem til Aarhus efter pokalsejren på 2-0 i Parken over Brøndby.

-Vi blev hyldet af fanskaren hele vejen hjem på færgen og på rådhuset i Aarhus efter den finale. Men jeg har også andre gode oplevelser med klubbens fans. Jeg husker, at vi engang skulle skrive autografer i Søjlegården efter en kamp på Aarhus Stadion – bl.a. på nogens bryster – huff…, siger Håvard Flo.

Den norske topscorer var fætter til de fire brødre i Norges mest kendte fodboldfamilie, der talte Tore André, Jostein, Kjell Rune og Jarle Flo – alle som Håvard Flo født i den lille by Stryn, der også blev AGF’erens første fodboldklub før skiftet til Sogndal, hvor han spillede i 1990-1994 før skiftet til AGF. Efter to forrygende sæsoner i Aarhus kaldte Bundesligaen og Werder Bremen, hvor det i tre sæsoner blev til et begrænset antal scoringer på fem mål i 55 kampe. Herefter blev måltallet fordoblet på to sæsoner i engelsk fodbold hos Wolverhampton, inden nordmanden vendte hjem til Sogndal, hvor han sluttede karrieren som aktiv i 2010.

Irriteret på dommer Fisker

Den 188 centimeter høje og godt byggede nordmand havde kræfter og krop til at stå imod selv de største forsvarere, og indimellem følte han sig ikke helt retfærdigt behandlet af dommerne, når han brugte sin krop. En af de dommere i Danmark var Knud Erik Fisker, som Håvard Flo efter eget udsagn fik et specielt forhold til.

-Knud Erik Fisker var en god dommer, men jeg blev ofte irriteret, når jeg oplevede, at han var alt for hurtig til at fløjte frispark imod mig, når jeg efter hans opfattelse brugte min krop lidt for meget i de skarpe dueller med forsvarerne, siger Håvard Flo, der i dag fortsat arbejder i Sogndal, hvor han efter karrieren blev assistenttræner, men i dag er chef for rekrutteringen i den sportslige sektor.

Foruden triumferne i succes-sæsonen 1996 havde Håvard Flo mange gode oplevelser i AGF-tiden – bl.a. med holdkammerater som Torben Piechnik og Stig Tøfting, og han ser en god fremtid for AGF på grund af de stærke kræfter i byen og de mange fans, der står bag klubben.

-Torben Piechnik passede godt på mig, og jeg fik lov til at drikke Ceres-øl med ham i boblebadet. Og skulle jeg have gjort noget anderledes i klubben, skulle jeg nok have lyttet lidt mere til ’Tøffe’, når han svinede mig til på banen!

Født: 04.04.1970 i Stryn, Norge

AGF: 1994-1996

Kampe: 58

Mål: 27

Titler: Pokalen 1996