Close

HENRIK MIKKELSEN

NÆRKAMP MED RUMMENIGGE

Efter fire år med næsten 100 kampe for AGF i perioden 1974-1979 er der specielt én episode, der hænger fast i hukommelsen hos Henrik Mikkelsen, der opnåede mange kampe på holdet med storebror Torben Mikkelsen efter skiftet fra VRI. Faktisk blev det også en af hans sidste kampe i den hvide AGF-trøje! Da AGF i 1978 havde vundet bronzemedaljer, skulle holdet spille Europa Cup i 1979. I første runde lykkedes det århusianerne at sende polske Stal Mielec ud af turneringen, hvorefter Bayern München ventede i anden runde. Tyskerne havde vundet 2-1 på Aarhus Stadion og så komfortable ud før returkampen på det olympiske stadion i München. Derfor kom det også som et chok for hjemmeholdets stjerner, da storebror Torben Mikkelsen kunne bringe AGF foran med 1-0 fem minutter før pausen.

-Jeg fik i anden halvleg givet Karl-Heinz Rummenigge en ordentlig ’skraldemands-tackling’, der fik det tyske holds behandlings-team på banen. Da jeg ville undskylde over for Rummenigge, sagde de ’skrub af’. Og da han efterfølgende var kommet på højkant, løb han op på siden af mig og råbte: ’Du Bauer’ (bonde), svarede jeg: ’Wer ist ein Bauer.’ ’DU’, svarede han, hvorefter jeg kaldte ham for ’Dumkopf’. ’WASS’ snerrede han. Jeg blev senere skiftet ud med Kim Sander, og Bayern vandt 3-1 på to mål af Dieter Hoeness og et af Paul Breitner.

I broderens fodspor

Brødrene Mikkelsen voksede op i Vejlby Risskov og spillede på førsteholdene hele vejen op gennem ungdomsrækkerne. Da Henrik Mikkelsen fulgte i sin brors fodspor til AGF, oplevede han den kutyme, at nye spillere skulle starte på tredje- eller fjerdeholdet. Men et afbud til holdet i Danmarksserien gav plads for debut til Henrik Mikkelsen, der både scorede og lagde op til et mål. Det fik divisionsholdets træner, Henry From, til at spørge: ’Hvem er ham der?’ – og fik svaret: ’Det er da Torbens lillebror.’ ’Han skal med i truppen’, sagde Henry From, der efterfølgende gav ham seks kampe i efteråret 1974, da holdet endte med at rykke ud.

-Så fik vi Jørn Bjerregaard som træner året efter og rykkede heldigvis op igen i en sæson, hvor jeg spillede alle kampene. I 1979 var jeg uden for banen blevet selvstændig som 25-årig, var gift og havde to børn. Jeg havde fuld forståelse for, at min kone syntes, jeg skulle stoppe, for jeg gik tidligt på arbejde om morgenen og kom sent hjem om aftenen, så der var ikke meget arbejde i mig derhjemme. Derfor sluttede fodboldeventyret for mig i 1979, siger Henrik Mikkelsen.

Henrik Mikkelsen overtog faderens firma, Århus Modelsnedkeri, der var startet af oldefaderen i 1899. Han udviklede firmaet til en omfattende produktion inden for plastindustri og isoleringsskum med fem selskaber og 22 ansatte, indtil han stoppede som 54-årig.

Født: 16.10.1953 i Aarhus

AGF: 1974-1979

Kampe: 106

Mål: 11