JENS GJESING
HÅRD SKÆBNE FOR MUBAS
Som værende født i 1986 i Tilst ved Aarhus er det ikke svært for Jens Gjesing at huske, hvornår DM-guldet senest er havnet i hans tidligere klub AGF! Når man korresponderer med Jens Gjesing, studser man lidt hans mailadresse, hvor navnet ’Mubas’ indgår. Det er der så en god forklaring på, og den stammer netop fra hans tid som en meget talentfuld spiller i AGF med kampe på diverse U-landshold og potentiale til mere, hvis han ikke var blevet ramt så hårdt af skader meget tidligt i karrieren – og af samme grund måtte erklæres fodboldinvalid meget tidligt.
Debut under Åkeby
Efter de første ungdomsår i Vejlby IK blev Jens Gjesing gennem syv år skolet til topfodbold i AGF, før han debuterede på divisionsholdet i 2004 i perioden med svenskeren Sören Åkeby som træner. Allerede i ungdomsårene fik han kælenavnet ’Mubas’. Navnet kom fra en ægte AGF-legende, nemlig Jens Gjesings holdleder Per Thune. ’Dones’ som han blev kaldt, havde endnu engang udvist sin exceptionelle evne som menneskekender. Jens Gjesing interesserede sig på daværende tidspunkt ikke så meget for at se fodbold på tv. Han ville bare selv spille. Det havde Per Thune luret og havde sat en fælde op for den unge spiller. På vejen til KB Cup spurgte han Gjesing, om han havde set fodbold aftenen forinden. ’Ja da’ svarede spilleren med frygt for ikke at udvise tilstrækkelig interesse. Thune spurgte så, om han havde set ’ham Mubas fra Real Zaragoza.’ Igen tog frygten over hos Gjesing, der svarede: ’Ja, han er da utrolig god hva.’ Problemet var bare, at der ikke eksisterede en spiller ved navnet Mubas, der siden kom til at følge Jens Gjesing. -I dag holder jeg fast i navnet, fordi historien er sjov, og fordi den er et fantastisk minde om en vigtig person i min karriere. Han står stadig for mig som den største AGF’er, siger Jens Gjesing.
Omskolet til forsvar
Oprindelig var han en talentfuld angriber med masser af mål i sig. Han blev dog senere omskolet til forsvarsspiller for så igen at blive omskolet til midtbanen, hvor han spillede sine bedste kampe for AGF. Udtaget til ligalandsholdets tur til Thailand i 2009 var han tæt på en landsholdskarriere, men fik dog aldrig spilletid, skønt han var kendt for stor træningsflid og aldrig svigtende engagement. ”Jeg har sat mig det mål, at jeg skal være den bedste til træning hver eneste gang, og det prøver jeg at efterleve. Når man gør det, kan man ikke undgå at gøre fremskridt.”
Netop som Jens Gjesings karriere var på vej til at kulminere, løb han i 2010 for første gang ind i det spøgelse, der kan skræmme livet af enhver ung spiller med store karrieredrømme. En alvorlig korsbåndskade kostede ham ni måneders pause efter en større operation og omfattende genoptræning. Året efter blev han lejet ud til Hobro, hvor han gennem spilletid skulle hærdes til at vende stærkere tilbage til AGF. Skadesforløbet trak dog ud, så spilleren var ikke blevet kampdygtig, da kontrakten med AGF udløb. Hobro havde dog set nok på træningsbanen til, at det blev en kort permanent kontrakt. Desværre blev Jens Gjesing for tredje gang udsat for en korsbåndsskade og måtte efter lægernes anbefaling lægge støvlerne på hylden.
-Jeg har ofte taget mig selv i at sige, at jeg ikke kun fik min fodboldopdragelse i AGF, men også en form for almen opdragelse og læring. Der var konstant skridt, der skulle tages for at hænge på, og i min verden var der ikke mulighed for at begå fejl, der kunne forhindre mig i at blive fast spiller på førsteholdet. I tiden som senior under Søren Åkeby husker jeg blandt holdkammeraterne specielt den fantastiske angriber Tom Christensen, der måtte stoppe alt for tidligt på grund af skader, samt Morten ’Duncan’ Rasmussen og Leon Andreasen, der havde et fantastisk konkurrencegen, siger Jens Gjesing, der ser gode muligheder for AGF i fremtiden.
-Trods en skuffende sidste sæson har årene med David Nielsen vist, hvad Aarhus også kan. David fik sværdet trukket op af stenen, og nu skal det bruges til at kappe hovedet af nogle ulve og løver, så det glæder jeg mig til. AGF er unik. Som Per Thune altid sagde: ”99 pct af alle drenge vil spille i AGF. Og den sidste procent lyver, for de vil nemlig også gerne spille i AGF.”
Trods den tidlige karriere-exit har Jens Gjesing langt fra sluppet fodbolden. Selv om han i det civile passer et job som butikschef hos Martin IB i Frichsparken, er han også stærkt engageret i VSK Århus, hvor han udfylder et dobbeltjob som både cheftræner og manager. -Jeg nyder alle aspekter af træner/lederrollen. Det er en drivkraft for mig, fordi jeg oplever noget af den spænding og adrenalin, som jeg fik som spiller.
Født: 13.01.1986 i Tilst, Aarhus
AGF: 2004-2011
Kampe: 137
Mål: 9