Close

JØRGEN MORTENSEN

TO GANGE ÅRETS SPILLER

Efter sin debut for AGF mod Middelfart i 1975 skulle den teknisk dygtige midtbanespiller, Jørgen Mortensen, kun bruge tre år i den hvide trøje for at blive kåret som Årets Spiller i klubben i både 1976 og 1977. Herefter blev han headhuntet af Helge Sander til Herning Fremad i 3. division, hvor han i foråret 1978 var på det hold, der som det første i landet fik udbetalt penge for at spille i en kamp mod HIK – i øvrigt på hold med den tidligere engelske landsholdsanfører, Bobby Moore, som Helge Sander sensationelt havde hentet til Herning. Efter Herning spillede Jørgen Mortensen i Ikast fS sammen med en lille enklave af tidligere AGF’ere, Peter Arbs, Lars Taudahl, Torben Mikkelsen, Jørgen Trads og Finn Christensen. Jørgen Mortensen spillede mange kampe i AGF og Ikast i et parløb med en af sine bedste holdkammerater, Torben Mikkelsen. I 1985 vendte han tilbage til Ikast Stadion for AGF til et topopgør, der blev vundet af AGF med 3-1 – bl.a. på et mål af Jørgen Mortensen.

-Det var også stort at blive Årets Spiller i AGF i 1976, da vi rykkede op i 1. division, og jeg husker også, hvor ’uhyggeligt’ spændende det var at løbe op ad trappen til banen før et lokalbrag mod Fuglebakken på et fyldt stadion. Bamses Venner skulle underholde før kampen og blev bedt om at iklæde sig fem Fuglebakken-trøjer. Det nægtede Flemming ’Bamse’ Jørgensen og gik i stedet med til at trække i en hvid T-shirt – dog uden AGF-logo. Da vi løb på banen til kampstart, lød det fra Bamse, der var færdig med første sæt: ”Så her i pausen er der fodbold” – mens publikum skreg af grin.

Lavede tunnel på Murphy

Jørgen Mortensen fortæller også om en træningslejr til Skotland kort efter sin ankomst til AGF med Henry From som træner og fodboldformanden, skoleinspektør Svend Erik Bang-Sørensen i lederstaben. Under morgenmaden meddeler en tjener, at der er telefon til AGF. Bang-Sørensen tager den, lytter lidt og siger så: From wem? Efter et par sekunder gentager han spørgsmålet: From wem? Flere af spillerne er ved at få morgenmaden galt i halsen af grin, da Jørgen Pagh tørt konstaterer: ”Og ham havde jeg til engelsk!” Så røg den sidste mundfuld ud af munden på de skraldgrinende spillere.

En af kampene i Skotland var i øvrigt en testemonial for backen John Murphy, der var godt oppe i årene. Jørgen Mortensen lavede en tunnél på Murphy til Lars Egebjerg, der returnerede bolden – igen mellem benene på Murphy til Mortensen, der gentog kunststykket efter devisen alle gode gange tre. -Men det skulle jeg aldrig have gjort. Der lød et brøl ude fra sidelinjen fra en mand i jægerfrakke og med kasket. Det var vores træner, målmandslegenden Henry From, der lige ville markere, at ’man laver ikke fis med en klublegende i hans sidste kamp.’

Født: 15.05.1954 i Ikast

AGF: 1975-1977 og 1985

Kampe: 113

Mål: 18