Close

JØRGEN PAGH

DEBUTEREDE PÅ AFBUD

Det blev en vellykket debut, da Jørgen Pagh i 1969 havde sin første kamp for AGF’s divisionshold i et opgør mod Brønshøj på Aarhus Stadion. Den kun 20-årige forsvarsspiller blev sendt på banen i stedet for den rutinerede Kaj Holst Mikkelsen, der var skadet. Jørgen Pagh og den øvrige del af forsvaret gjorde det så godt, at træner Kaj Christensens hold kunne vinde 3-0. Selv om han debuterede i forsvarskæden, opnåede Jørgen Pagh også at optræde både på midtbanen og i angrebet i en periode, hvor nogle af medspillerne var folk som Tom Bonde, Keld Seneca, Torben Mikkelsen, Kjeld Jensen, Jens Harmsen, Ole Wendelbo og Hans Brammer. Efter AGF-tiden havde den læreruddannede Jørgen Pagh i 1982 en halv sæson som spillende træner i Hjortshøj Egå Idrætsforening.

I perioden 1971-1975 spillede Jørgen Pagh på divisionsholdet med Jacob Sejersen, der blev en af hans bedste venner både på og uden for banen. Desværre oplevede han det tragiske, at vennen som kun 29-årig afgik ved døden efter en boksekamp i Esbjerg. De to var også gode studiekammerater på Marselisborg Seminarium.

Usympatisk og arrogant

Jørgen Pagh ser tilbage på lokalopgørene i 2. division mod Fuglebakken i 1970 og 1971 – den sidste med en sejr på 4-0 og 21.000 tilskuere på Aarhus Stadion – som nogle af karrierens største oplevelser, mens han ikke er i tvivl om, at KB-angriberen Niels-Christian Holmstrøm var den værste modstander ’fordi han virkede både usympatisk og arrogant.’ -Men jeg havde et ganske godt tag på ham de tre gange, jeg spillede direkte over for ham i Idrætsparken, siger Jørgen Pagh, der også har en lille opsang til det nuværende AGF:

-Efter nogle rigtig gode år med David Nielsen som træner (to gange i DM-slutspillet) trænger klubben i høj grad til ny inspiration både i ungdomsafdelingen og på seniorplan, hvis klubben skal gøre sig forhåbninger om at spille med om mesterskabet. Trænerposten og posten som sportschef er meget vigtige, og derfor skal Jacob Nielsen på hårdt og grundigt arbejde for at finde personer med de rette kvalifikationer. Man bør efter min mening endnu engang kigge mod Randers, som tidligere har leveret dygtige folk til det sportslige. Og gerne før den nye sæson starter, siger Jørgen Pagh, der i dag er pensioneret efter mange år som lærer på Rosenvangskolen i Viby.

Født: 20.10.1948 i Aarhus

AGF: 1969-1976

Kampe: 115

Mål: 15