Close

JØRN MARTIN

DIALEKTEN PÅ BÆNKEN

Efter flere årtier i Aarhus og AGF er det aldrig lykkedes for den nu 76-årige tidligere holdleder gennem 10 år, Jørn Martin, at slippe af med den tydelige sønderjyske dialekt. Og godt det samme, for AGF-spillerne elskede ham, som den humørfyldte og kompetente holdleder, han var i perioden 2005 til 2015, let genkendelig med skægget, de viltre lokker og – dialekten.

I dag er Jørn Martin tilbage i Sønderjylland med bopæl i Ribe, hvor han assisterer lidt med klubbens hold i serie 1 og passer et deltidsarbejde med 15 timer om ugen i Kvicklys delikatesse-afdeling. Og så er han i øvrigt lillebror til målmanden, Bent Martin, der efter et dansk mesterskab med AGF i 1960 og en pokaltriumf i 1965 imponerede så meget i Europa Cup-turneringen for pokalvindere, at han blev solgt til den skotske klub Celtic i Glasgow.

Mange op- og nedture

Da Jørn Martin kom til Aarhus og gjorde sin entré i AGF som leder, havde han en fortid bag sig som målmand på Sønderborgs serie 1-hold og senere samme rolle i serie 3 og 4 for Hørning IF. Det var også i Hørning (den nuværende Skanderborg Kommune), at Jørn Martin gennem mange år arbejdede som SSP-konsulent (skole, socialforvaltning og politi), indtil han fyldte 65. Han flyttede til Ribe for syv år siden. Tiden som holdleder i AGF bød på mange resultatmæssige op- og nedture med to nedrykninger og to oprykninger.

-Men det var de store kampe mod Brøndby og FC København for fyldte tribuner, der gav de store oplevelser for mig. Også turen med holdet til Georgien i 2012 var en god oplevelse, selv om vi tabte sammenlagt til Dali Gori efter nederlag hjemme i Aarhus på 1-2 og ude på 3-1 med Peter Sørensen som træner og Brian Steen Nielsen som sportschef. Sammenlagt med fem år som holdleder for drengene i juniorligaen havde jeg nogle rigtig gode år i AGF. Jeg fik et rigtig godt forhold til spillerne, og det er ikke glemt, når jeg møder dem i dag til legende-møderne, siger Jørn Martin, der lagde mange timer i arbejdet i AGF, som han ønsker alt det bedste for.

Født: 31.01.1946 i Sønderborg

AGF: 2005-2015 (holdleder)