Close
Johnny Vilstrup

JOHNNY VILSTRUP

MISLYKKET ENGELSK EVENTYR

Da københavneren Johnny Vilstrup i 1995 kom til AGF fra engelske Luton – i første omgang på en låneaftale – skete det efter en kort, men omtumlet tilværelse i den engelske klub, der ellers skulle have været hans udlandsdrøm efter nogle succesrige år i Lyngby for den solide midtbanespiller med mål i støvlerne.

Det var manager Terry Westley, der havde investeret 1,5 mio. kr. i den danske spiller, men efter kun syv kampe for Luton blev manageren fyret, og hans afløser, Lennie Lawrence, sendte danskeren retur til Danmark. Denne gang dog til AGF, hvor cheftræner Peter Rudbæk længe havde haft Johnny Vilstrup i kikkerten. I første omgang var engagementet i AGF en låneaftale, men i 1996 blev den gjort permanent efter en transfer for et beløb omkring 800.000 kr. Desværre for både Johnny Vilstrup og AGF måtte han stoppe karrieren i 1997 for tidligt som kun 30-årig på grund af en alvorlig knæskade.

-Det var ikke tilfældigt, at jeg skiftede fra Luton til AGF, for gennem flere år havde Peter Rudbæk givet udtryk for sit ønske om at knytte mig til klubben, mens jeg stadig var i Lyngby. Jeg kendte mange af spillerne i forvejen. Det var spillere som Gunner Lind, Stig Tøfting, Martin Jørgensen og Torben Piechnik, så det var ikke svært at komme til Aarhus-klubben. Peter Rudbæk var en fantastisk træner og et fantastisk menneske. Han forstod at tale med spillerne og tackle dem individuelt, siger Johnny Vilstrup, der med AGF oplevede både skuffelse og succes i 1996-sæsonen.

Flot medaljesamling

Først var han med i 3-3-kampen mod Brøndby på Aarhus Stadion, der kom til at koste århusianerne mesterskabet, og kort tid efter var han med til at triumfere i pokalfinalen i Parken, da AGF slog Brøndby med 2-0. Her var det Johnny Vilstrup, der lagde op til den første scoring ved Peter Degn. I den korte tid i AGF kunne Johnny Vilstrup således notere en flot medaljesamling på pokalguld og DM-sølv samme år og DM-bronze i 1997. Mange år efter kom det frem, at Vilstrup havde sat sin medaljesamling til salg på en auktion, hvor de indbragte ham 40.000 kr. Købt af en AGF-fan, der på det tidspunkt var bosat i Kina. Vilstrup begrundede salget over for en AGF-fanside med følgende:

-For mig sidder minderne ikke i medaljerne. Minderne har jeg i hovedet. Det var en fantastisk tid, men selve medaljerne betyder ikke så meget for mig. Det gør minderne til gengæld, og så tænkte jeg, det ville være synd, hvis medaljerne bare forsvandt på et tidspunkt, siger Johnny Vilstrup, der til gengæld ærgrede sig meget over at skulle stoppe karrieren allerede som 30-årig, da han skulle igennem hele syv operationer.

Født: 27.02.1967 i København

AGF: 1995-1997

Kampe: 35

Mål: 4

Titler: Pokalen 1996.

.