Close
Kenni Andersen

KENNI ANDERSEN

GOD TIMING TIL DM

Da angriberen Flemming Povlsen halvvejs gennem mesterskabssæsonen 1986 forlod AGF til fordel Real Madrids talentudviklingsklub, Castilla CF, blev han i AGF-truppen afløst af bl.a. den 21-årige midtbanespiller, Kenni Andersen, der havde fået hele sin fodboldopvækst i Aarhus-klubben Fuglebakken. Træner Jens Harmsen kunne godt bruge den alsidige spiller, og for Kenni Andersen var timingen perfekt, fordi han i samme sæson akkurat nåede det antal kampe, der skulle til for at blive blandt de 15 spillere, der fik DM-guldet hængt om halsen.

Udgangspunktet for fighteren Kenni Andersen var midtbanen, men evnerne rakte til at blive brugt på alle pladser i de fem-seks år, han nåede at være med i førsteholdstruppen. Han kom sågar på mål i en kamp i Næstved i stedet for Troels Rasmussen, der blev udvist for et straffespark med det resultat, at Næstved vandt 2-1.

De faste holdepunkter

-Jeg nåede hele vejen rundt på holdet, hvor det i høj grad var John Stampe, der bestemte, hvad der skulle foregå. Andre faste holdepunkter for mig var spillere som Bent Wachmann og Morten Donnerup, og sammen med Peter Vesterdal fik jeg også til opgave at assistere Henry From med målmandstræningen, når der skulle sparkes under træningen, siger Kenni Andersen, der nok var i bruttotruppen, men til gengæld ikke kom på banen og derfor måtte undvære sin andel i de to pokaltriumfer i 1987 og 1988. I 1991 trappede han ned på klubbens Danmarksseriehold, men han har ikke spillet siden. For 11 år siden måtte han have to nye hofter.

-Det ser ikke godt ud for klubben lige nu, men jeg ved ikke, hvor god en idé, det var at fyre cheftræner David Nielsen, som jeg så som en god motivator. Måske er der også andre steder i den sportslige organisation, der skal ske ændringer, for dispositionerne omkring islændingen Jon Dagur Thorsteinsson, der på et kritisk tidspunkt blev sat uden for i mange kampe på grund af et kommende klubskifte, var i mine øjne ikke optimale, siger Kenni Andersen, der i dag er restauratør og driver Søren Bruun på Sankt Pauls Kirkeplads sammen med Susanne Mortensen.

Født: 26.11.1964 i Aarhus

AGF: 1986-1991

Kampe: 75

Mål: 2

Titler: DM 1986