Close
Kim Ziegler

KIM ZIEGLER

ÅRHUSIANER BLEV FYNBO

Skønt Kim Ziegler var barnefødt i Aarhus og tilbragte hele sin fodboldungdom i AGF, var han ved sin aktive karrieres afslutning i 1992 bedre kendt som fynbo med flere år og flere kampe for OB, end det var tilfældet i AGF, hvor han i 176 kampe viste sin offensive styrke med 15 scoringer fra sin position på midtbanen.

Det var dog i de fem første år i AGF (1977-1982), at han som en stærk og målfarlig midtbanespiller skabte grundlaget for den karriere, der også bragte ham videre til et ophold i den belgiske klub, RFC Seraing. Forinden havde også DBU fået øje på hans talent med det resultat, at han efter 17 kampe tilsammen på U/19 og U/21-landsholdet fik debut på det danske A-landshold i 1982 i en venskabskamp mod Norge. Det blev dog kun til tre kampe i alt på træner Sepp Pionteks A-landshold i 1982-1983.

Da Kim Zieglers skifte til udlandet skete i sommeren 1982, havde det også en negativ indflydelse på det sportslige udkomme på det AGF-hold, der med Poul Erik Bech som træner og den hjemvendte tidligere Real Madrid-stjerne, Henning Jensen, på holdet senere på året smed guldmedaljerne på sidste spilledag med uafgjort mod B 93. Med en sejr var det blevet til guldmedaljer, men nu gik mesterskabet til OB.

Kort tid i Belgien

Kim Zieglers udlandskarriere i Belgien blev dog kortvarig. Efter mindre end to år i Seraing, hvor han i øvrigt spillede sammen med landsholdsspilleren Jens Jørn Bertelsen, vendte han hjem til dansk fodbold og OB, selv om også AGF var inde i billedet. Foruden kontrakten med Kim Ziegler satsede fynboerne også stort dengang ved at hente Allan Hansen i Hamburger Sport Verein og Henrik Eigenbrod i hollandske AZ Alkmaar. For Ziegler blev det til hele ni sæsoner i OB – bl.a. som anfører for holdet, der vandt klubbens tredje danske mesterskab i 1989 – efter en 2-0 sejr på Odense Stadion – over hans tidligere klub AGF.

For Kim Ziegler var der i OB-tiden tilløb til endnu et udlandsophold, men han kom til at slutte karrieren i den fynske klub i 1992 – fremskyndet af en alvorlig knæskade. Efter karrieren fortsatte han nogle måneder som assistent for cheftræner Kim Brink i OB. Senere fik han succes som cheftræner i Nr. Åby, der med ham ved roret i tre sæsoner rykkede op i den næstbedste række. Senere blev det til trænerjob i både B 1909 (1997-1999) og Kolding (1999-2000), før han i 2007 i en kortere periode påtog sig jobbet som sportschef i Randers FC. Her var han med til at hente englænderen Colin Todd til som cheftræner.

Født: 29.12.1958 i Aarhus

AGF: 1977-1982

Kampe: 176

Mål: 15