Close

LASSE SKOV

POKALTITEL OG TID TIL FEST

-Moralen er, at der er mange måder at forberede sig til en vigtig kamp på. Citat: Lasse Skov – med henvisning til 1992-sæsonen, da AGF på Aarhus Stadion vandt pokalfinalen 3-0 over B 1903 (senere FCK). Kampen blev spillet torsdag, og tre dage senere skulle de to hold mødes igen samme sted i superligaen, som blev toppet af netop B 1903 med AGF lige efter i top4.

-Vores træner, Lars Lundkvist, kvitterede for sejren i pokalfinalen ved at tillade os at feste, indtil vi skulle møde ind lørdag til træning. Det gjorde ret mange af os, mens københavnerne overnattede i byen, formentlig uden at feste. Vi gentog sejren – dog kun med 1-0 – og det betød, at københavnerne mistede både pokalen og mesterskabet på fire dage i Aarhus, siger Lasse Skov.

Nordjyden Lasse Skov, der også har en fortid i AaB, KIF Kolding, OB og Aarhus Fremad, debuterede i den hvide trøje for AGF i en pokalkvartfinale i marts 1990 mod Helsingør. I AGF-tiden dækkede han pladserne som forsvarer i højre side og defensiv midtbane. Han betegner pokalsejren i 1992 som den største oplevelse og hans største triumf i klubben – med fantastiske fans blandt de 25.000 tilskuere til at bakke op, og han kunne faktisk godt have tænkt sig at fortsætte et par år mere i klubben.

En sammensat flok

-Jeg vil ikke sætte navn på en bestemt spiller som bedste holdkammerat i klubben, men gode resultater giver gode holdkammerater – og måske også omvendt. Vi havde en meget sammensat flok, der absolut ikke var kedelig. Og skal jeg nævne mine værste modstandere, må det være en spiller som Michael Laudrup, der var både vanvittig dygtig og uforudsigelig. Jeg kan også nævne angribere som Preben Elkjær og Mark Strudal, der begge havde høje albuer, masser af fysik – og målnæse ikke mindst.

Det nuværende AGF er for Lasse Skov en (halv)sovende kæmpe med en enestående fankultur og en unik lokal tilknytning til byen Aarhus.

-Alt er muligt for AGF, men konkurrencen er hård i den danske fodboldverden, så der skal præsteres på mange parametre i den klub, hvis man vil gøre en forskel. Potentialet er der, så det skal bare forløses, siger Lasse Skov, der i dag er selvstændig erhvervsdrivende og bor i Odder.

Han arbejdede gennem 20 år med strategic digital marketing, der også er baggrunden for hans virksomheder. For et par siden gennemgik Lasse Skov en stor hjerteoperation, der ’gjorde mig 10 år ældre på tre uger.’

-Jeg er egentlig helt rask, men kan ikke så meget som før i tiden. Det er måske sundt, for jeg har haft alt for meget fart på i mange år, siger fighteren Lasse Skov, der har været gift med Janne Munk Jensen i snart 40 år med fire børn og to børnebørn i familien.

Født 30.08.1962 i Nykøbing Falster

AGF: 1990-92

Kampe: 83

Mål: 1

Titler: Pokalen 1992