Close
Mads Rieper

MADS RIEPER

LILLEBROR I FORSVARET

Selv om Mads Rieper i egen stærke personlighed nok må affinde sig med af mange altid at blive set som lillebror til landsholdsspilleren Marc Rieper, så formåede han at skabe sin egen flotte karriere som en markant forsvarsspiller i både AGF og AC Horsens, hvor han spillede i to omgange (1994-1995 og 2003-2009) med det resultat, at han i 2022 blev indlemmet i klubbens Hall of Fame. Hans status som AGF-legende fortjener han for de gode år i klubben fra 1996 til 2003, der i træner Peter Rudbæks periode i klubben indbragte ham både pokaltriumfen og sølvmedaljerne i 1996 plus bronzemedaljerne i 1997.

-Jeg startede egentlig i AGF som wingback, men blev ret hurtigt flyttet ned i det centrale forsvar. Min bedste holdkammerat i AGF var Lars Lambæk, som jeg tilbragte meget tid sammen med, bl.a. fordi vi oplevede en længere skadesperiode samtidig, siger Mads Rieper, der blandt modstanderne havde det svært med den flittige målscorer Steffen Højer. -Han var egentlig ikke så svær at dække i det åbne spil, men han stod desværre altid på det rette sted, når bolden kom ind i feltet.

På Årets Hold i BT

-Mine bedste oplevelser i AGF var 1996-1997-sæsonen, hvor vi scorede et hav af mål og sluttede med at tage bronzemedaljerne. Personligt scorede jeg fire må i den sæson og endte på Årets Hold i BT. Jeg var i truppen i 1996, men dog ikke med til at vinde sølvmedaljerne og pokalsejren. Men det var en meget stor oplevelse at køre gennem strøget i Aarhus til Hotel Royal, hvor vi blev tiljublet af rigtig mange tilskuere, siger Mads Rieper, der i øvrigt også scorede i sin debutkamp for AGF mod Hvidovre i 1996. Han er ikke ubetinget sortseer, når det kommer til fremtiden for AGF:

-Det har været et par forrygende sæsoner under cheftræner David Nielsen med bronzemedaljer og en fjerdeplads. Her i foråret 2022 ser det noget tungere ud, men med et par solide indkøb før næste sæson, er jeg sikker på, at AGF er med i top6 igen i næste sæson, siger Mads Rieper, der i det civile i dag er lærer på Brøruphus Efterskole i Skanderborg.

Født: 20.07.1973 i Aarhus

AGF: 1996-2003

Kampe: 163

Mål: 8

Titler: Pokalen 1996