Close
Michael Lumb

MICHAEL LUMB

BACK FRA STÆRK ÅRGANG

Da Michael Lumb i sin debutkamp for AGF som miniput havde scoret cirka halvdelen af målene i en sejr på 21-0, havde han nok regnet med en fremtid som målfarlig angriber. Men sådan skulle det ikke gå, for efterhånden som karrieren skred frem på seniorniveau, blev det fortrinsvis pladsen som venstre back – og lidt som venstre kant – der blev hans faste opholdssted på banen i en lang karriere, der startede i AGF og sluttede i Fremad Amager i sæsonen 2022-2023.

Undervejs nåede han ikke færre end ni andre klubber i ind- og udland plus nogle oplevelser med diverse landshold (35 på U- og 2 på A-landshold). Trods det defensive udgangspunkt på banen blev det dog til scoringer undervejs med to i AGF-tiden, seks for Horsens, et enkelt for Brøndby og seks i Fremad Amager. Den bedste tid og længste periode havde Michael Lumb trods alt i AGF, hvor det blev til 114 kampe som senior i perioden 2005 til 2010, der førte til salget til den russiske klub, Zenit i Skt. Petersborg. Det var også i AGF-tiden, Michael Lumb spillede sine to kampe for A-landsholdet mod USA i Aarhus og Østrig på udebane med Morten Olsen som landstræner.

Et gennembrud blev det dog ikke til i Zenit, der over den næste toårige periode udlejede århusianeren først til hollandske Feyenoord, så til hjemlige AaB og dernæst til tyske SC Freiburg før salget til Bochum i 2013. I to år herefter var han med i FC Vestsjællands korte opblussen, før turen gik over Lyngby til en længere periode i Horsens og et kort visit på et år i Brøndby.

I de første år som senior i AGF var Michael Lumb en del af en meget talentfuld årgang med spillere som Morten Beck Andersen, Frederik Krabbe, Michael Vester, Niels Kristensen, Jesper Blicher og Anders Syberg.

-Frederik Krabbe og jeg fulgtes ad langt hen ad vejen som bedste kammerater, der også lænede sig op ad hinanden i dagligdagen. Men jeg har haft rigtig mange dygtige og fantastiske holdkammerater i AGF. En af dem var Peter Graulund – en fantastisk kammerat på godt og ondt. Men han vidste godt, hvad der skulle ske, når vi krydsede stregen ind til banen. Så var det med krig på til både træning og kamp, siger Michael Lumb.

En enkelt oprykning til Superligaen hører til et af de bedste minder i AGF-tiden for Michael Lumb, der også med tilfredshed kan tænke tilbage på en del personlige udmærkelser som f.eks. Aage Rou Jensens-pokalen som årets spiller i AGF (kåret af trænerstaben), årets Arla U 21-landsholdstalent i 2008 (kåret af DBU) og årets sportstalent i Aarhus 2008 (kåret af Aarhus Stiftstidende).

Michael Lumbs evner som en angrebsivrig back og kantspiller gjorde ham også til en populær figur hos den store skare af AGF-fans, og den kærlighed var gensidig ifølge spilleren selv.

-Jeg følte, at jeg havde et rigtig godt forhold til de mange AGF-fans, der bakkede os op i både med- og modgang. Det var i den periode nogle hårde år både for holdet og vores fans, men de var der hver gang til at støtte os og bakke op med alt, hvad de havde lært, siger Michael Lumb, der ikke har noget at fortryde i relation til AGF.

-Jeg havde en fantastisk tid i AGF. Klubben betyder rigtig meget for mig, for det er her, jeg er vokset op og har fået min fodboldopdragelse, min seniordebut og karrierestart som professionel – og fik muligheden for at blive solgt til udlandet, så AGF har en rigtig stor plads i mit hjerte, siger Michael Lumb, der i dag hygger sig med lidt amatørfodbold samtidig med, at han har taget hul på en træneruddannelse, der gerne skal føre en ny og spændende tid med sig.

-Men jeg følger stadig AGF, der i disse år synes at have gang i noget meget spændende. Der bliver spillet rigtig god fodbold, og klubben er igen med fremme i toppen, så fremtiden ser bestemt meget lys ud.

Født: 9. januar 1988 i Aarhus

AGF fra 2005 til 2009

Kampe: 114

Mål: 2

Landskampe: 2