Close
Michael Nonbo

MICHAEL NONBO

KONSTRUKTIV OPRYDDER

Michael Nonbo betegner sig selv som en 6’er på banen i nutidens fodboldterminologi, hvilket svarer til pladsen som den defensive midtbanespiller med den primære opgave at rydde op efter de offensive kolleger. På landsholdsplan husker mange vel Jens Jørn Bertelsen i netop den rolle på Sepp Pionteks 1980’er-hold. Men i Nonbos tilfælde kunne man godt tilføje betegnelsen konstruktiv, fordi han med sin gode teknik også havde overskud til at igangsætte en offensiv og sågar afslutte med scoringer.

Med ikke færre end 29 kampe i alt på U/19 og U/21-landsholdene i tiden som Næstved-spiller var sjællænderen i 1996 som 23-årig en oplagt investering for AGF til træner Peter Rudbæks hold, der netop havde vundet pokalfinalen samme år og sluttede som bronzevinder i den nye sæson i 1997. Efter nogle gode år i AGF skiftede han dog til to sæsoner i Viborg og afsluttede den aktive karriere med to sæsoner i Sønderjyske.

-Det skifte var faktisk ikke med min gode vilje, men i stedet for den kontraktforlængelse, som vi helt sikkert var blevet enige om, fik jeg oplyst, at der var usikkerhed omkring klubbens økonomi. Derfor følte jeg mig tvunget til at skifte til Viborg. Senere fortalte John Stampe mig, at man i hans trænertid efter Peter Rudbæk havde forsøgt at købe mig retur. Det hørte jeg desværre aldrig om, for så var jeg helt sikkert kommet ’hjem’ til AGF, siger Michael Nonbo, der oplevede en god tid i klubben.

Tøffes vinderinstinkt

-Af gode holdkammerater må jeg hellere nævne Martin Jørgensen og Johnny Vilstrup, fordi vi stadig ses privat, men ellers kunne jeg rigtig godt lide at spille på hold med Stig Tøfting på grund af hans vinderinstinkt, og kedeligt var selskabet jo aldrig! De største oplevelser med AGF var bronzemedaljerne i 1997 og kampene mod franske Nantes i UEFA Cup-turneringen, hvor vi gik videre efter 2-2 hjemme i Aarhus og 1-0-sejren på udebane i den kamp, hvor Lars Windfeld vel nok spillede sit livs kamp i målet. Set i et fan-lys var det også en stor oplevelse, da jeg sammen med Mads Rieper besøgte en kræftramt dreng for at glæde ham i en svær tid. Han kom heldigvis godt igennem sygdommen, og vi hilser fortsat på hinanden, når vi mødes på stadion, siger Michael Nonbo, der tror på en bedre fremtid for AGF.

-Med kontinuitet i både ledelse og bestyrelse og godt styr på økonomien ser jeg gode fremtidsmuligheder. Og med det kommende nye stadion vil der være optimale muligheder for at blive en fast top3-klub. AGF har kæmpestor betydning for Aarhus som by – lige som de øvrige eliteidrætsgrene i byen i øvrigt har det. Det er forhåbentlig også opfattet af lokalpolitikerne, så de har modet til at skabe de optimale rammer, som Aarhus kan være stolte af, siger Michael Nonbo.

Efter fodboldkarrieren blev han i det jyske og har i otte år været selvstændig ejendomsmægler med firmaet Ejendomsmæglerne Nonbo & Eland, der har butikker i Risskov og på Åboulevarden i Aarhus midtby. -Så alle AGF-fans må endelig ringe, hvis de skal have solgt deres bolig, siger den sjællandske århusianer, der til gengæld skylder en forklaring på, hvordan en ejendomsmægler kan hedde Nonbo!

Født: 16.11.1973 i Næstved

AGF: 1996-2000

Kampe: 146

Mål: 4