Close
Morten Donnerup

MORTEN DONNERUP

DEN FYNSKE TITELSAMLER

Når det kommer til samlingen af medaljer og titler, er der ikke mange, der kan hamle op med Morten Donnerup. En elegant og målfarlig spiller på den offensive midtbane. Og en spiller, hvis talent rakte til mere end de 10 A-landskampe, det blev til, og en kort karriere på kun en enkelt sæson som udlandsprofessionel i spanske Racing Santander. Med et ben i begge lejre gennem karrieren som topspiller formåede fynboen Morten Donnerup at fordele sine trofæer ligeligt mellem OB og AGF med et dansk mesterskab og to pokaltitler til begge klubber. En samling på to guldmedaljer og fire pokaltitler, der pynter godt i trofæskabet. Og så kan han endda supplere med den personlige triumf som pokalfighter i 1983, da OB slog B 1901 med 3-0.

Morten Donnerup gjorde sin entré i AGF i 1981 på det, der lignede cheftræner Poul Erik Bechs dream team med et hold, der også talte den tidligere Real Madrid-stjerne Henning Jensen og den lille målsluger Tommy Christensen helt i front. Holdet kulminerede med de sølvmedaljer i 1982, der burde have været guld. Resultatet 2-2 mod B 93 sendte guldmedaljerne til OB, der året efter blev Morten Donnerups klub. Han vendte dog tilbage til Aarhus allerede i 1984 og nye sølvmedaljer med AGF efter årets DM-vindere fra Vejle. I 1985 lod han sig lokke til spanske Racing Santander, men vendte tilbage til AGF i sommeren 1986 for at blive en del af holdet, der vandt DM med Jens Harmsen i trænersædet. I de følgende to sæsoner var han med til at vinde pokalturneringen for AGF to gange, før turen gik tilbage til OB i 1989-sæsonen.

Det tabte mesterskab

-Jeg følte mig privilegeret ved at komme til Aarhus og AGF på de rigtige tidspunkter med nogle stærke hold, hvor det fungerede rigtig godt både på og uden for banen. Mesterskabet i 1986 og de to vundne pokalfinaler var naturligvis højdepunkter, men det burde også være blevet til et dansk mesterskab i 1982 med Poul Erik Bech som træner. Dels stillede vi op med tre spillere, der nok ikke burde have spillet på grund af mindre skader, dels var det taktisk forkert, at vi ikke formåede at holde føringen på 2-1, siger Morten Donnerup.

-Da jeg kom til klubben første gang i 1981, var det min daværende træner, Kurt Grønning i B 1913, der mente, at jeg skulle videre til en større klub. Så blev det AGF, fordi John Amdisen havde fået øje på mig. Sammen med bl.a. spillere som den hjemvendte tidligere Real Madrid-spiller, Henning Jensen, hørte jeg til de fem-seks spillere, der udgjorde den kreative del af holdet, mens f.eks. Kim Ziegler både kunne rydde op og være god på bolden. Foruden at være en fremragende spiller var Henning Jensen både en fantastisk social person og en menneskekender, der krævede ærlighed af sine omgivelser. Sammen med spillere som John Stampe, Kim Sander og Bent Wachmann havde jeg det rigtig godt i hans selskab. Desværre døde både Kim Sander, Henning Jensen og John Stampe alt for tidligt, og det samme skete for nylig for min gode holdkammerat i OB, målmanden Lars Høgh, der i øvrigt var med til at lave en mindekoncert for Kim Sander, siger Morten Donnerup, der i dag stadig holder kontakt med spillere som Bent Wachmann, Bjørn Kristensen og reservemålmanden Jørgen Hinge.

Landsholdsdebut med Laudrup

Morten Donnerup fik sin landsholdsdebut i en venskabskamp mod Norge som AGF-spiller i 1982. I øvrigt i den kamp, hvor Michael Laudrup debuterede på landsholdet på sin 18 års-fødselsdag – og scorede det enlige mål for Danmark i nederlaget på 1-2. En kamp, der blev spillet i skyggen af VM-slutrunden i Spanien, hvor Danmark endnu ikke var kvalificeret til det gode selskab i slutrunder. Frem til og med 1986 spillede Morten Donnerup 10 A-landskampe som en naturlige følge af det talent, der også havde indbragt ham 14 kampe på diverse U-landshold og 12 kampe på ligalandsholdet. Før AGF-tiden tog Morten Donnerup tilløb til topfodbold i Næsby Boldklub 1977-1978 og Odense-klubben B 1913 i 1979-1980. Og efter karrierestoppet i OB i 1992 blev det til en enkelt sæson i Vejle, før det hele sluttede i Nørre Aaby IK i 1993.

Morten Donnerup arbejder i dag hos Unilever i Odense, og skal han knytte en kommentar til AGF’s fremtid, gør han det med disse ord: -En klub som AGF med stor opbakning fra både byen og sponsorerne skal sørge for at lave en rød tråd i den sportslige udvikling, hvor alle spillerne aldrig er i tvivl om det vedtagne spilkoncept for klubben. Når man ansætter en træner, skal det være med henblik på at følge klubbens koncept, så man undgår de store udrensninger i truppen.

Født: 26.08.1960 i Odense

AGF: 1981-1982, 1984-1985 og 1986-1988

Kampe: 212

Mål: 24

Titler: DM 1986. Pokalen 1987 og 1988.