Close
Ole Wendelbo

OLE WENDELBO

MÅLMAND I KARRUSSELTUR

Selv om AGF’s nyere historie (efter Anden Verdenskrig) er præget af store målmandsepoker personificeret i de to landsholdsspillere Henry From og Troels Rasmussen, så blev de faktisk begge overgået af nordjyden Ole Wendelbo, hvis lange periode på divisionsholdet varede i 14 år fra 1967 til 1981. Henry From vogtede målet i 13 år, mens Troels Rasmussen nåede 12 år. I perioden mellem Henry From og Ole Wendelbo var Bent Martin en dygtig målmand, der fik en karriere som professionel i Skotland.

I modsætning til de nævnte målmænd, der alle optrådte i AGF i lange, stabile perioder, kom Ole Wendelbo til Aarhus fra AaB i en turbulent tid med karruselture ned i 2. division og oprykning igen til 1. division to gange i hans tid i AGF-målet. Karrieren startede i Aalborg KFUM og det jyske juniorhold i 1963, hvorefter han rykkede længere ind ad Hobrovej til AaB’s daværende anlæg som ynglingespiller og udtagelse til fire U/19-landskampe i 1965.

Ole Wendelbo opnåede ikke færre end 400 kampe i AGF-målet og nåede i de mange år at ’forbruge’ ikke færre end syv cheftrænere i skikkelse af Erik Kuld Jensen (nedrykning 1968)), Kaj Christensen (oprykning 1971 og nedrykning 1973), Jimmy Strain, Henry From, Jørn Bjerregaard (oprykning 1976), Erik Christensen og Poul Erik Bech. Hans bedste resultat med AGF var bronzemedaljerne i 1978 med efterfølgende deltagelse i UEFA Cup-turneringen, hvor modstanderen var polske Stal Mielic med et par polske VM-bronzevindere på holdet.

Første kontrakter i AGF

-Trods et kæmpedrop af mig i 1-1-kampen i Aarhus lykkedes det os at gå videre i turneringen efter 1-0 sejr i Polen, hvor det lokale publikum (20.000 tilskuere) klappede os fra banen. Herefter ventede selveste Bayern München, hvor vi spillede to gode kampe, men blev slået ud efter 0-2 i Aarhus på et fyldt stadion med 22.000 tilskuere og to mål af Karl-Heinz Rummenigge. I returkampen holdt vi overraskende 1-1, indtil hjemmeholdet kun syv minutter før tid afgjorde kampen på Olympia Stadion til 3-1 med Dieter Höeness som dobbelt målscorer, siger Ole Wendelbo, der også nævner lokalopgørene mod Fuglebakken og Skovbakken som en stor oplevelse med et næsten fyldt stadion i alle kampe.

Op til den første sæson i dansk fodbold med non-amatørisme i 1978 nåede Ole Wendelbo sammen med syv holdkammerater også at komme på kontrakt i AGF med lønninger på mellem 1.000 og 2.500 kr. om måneden. Da Troels Rasmussen kom til fra Vejle i 1981, indstillede Ole Wendelbo karrieren og koncentrerede sig om IT-branchen og et mangeårigt job i KMD, indtil han gik på pension i 2014.

Parløb med Hyldgaard

Da Ole Wendelbo i 1967 kom til AGF og debuterede på divisionsholdet i en Toto-kamp på Aarhus Stadion mod Dynamo Dresden, stod det aldrende hold foran udskiftninger på flere pladser, hvilket ikke var befordrende for resultaterne. Men han gik hurtigt i spænd med gode holdkammerater som nu afdøde Kjeld Jensen, der var en af de yngste på holdet. De to harmonerede godt sammen og delte værelser, når holdet var på farten.

-En anden spiller, som jeg også havde et godt forhold til dengang, var Michael Hyldgaard, der kom på holdet i en meget ung alder. Han er den spiller, jeg har spillet flest kampe med og tilbragt mest tid sammen med, og så gjorde det jo ikke situationen ringere, at vi havde en god forståelse for hinanden og vores spil, siger Ole Wendelbo.

Født: 01.02.1947 i Aalborg

AGF: 1967-1981

Kampe: 400