Close
Palle Sørensen

PALLE SØRENSEN

EN POKALSEJR – TO MEDALJER!

To gange guld i pokalturneringen og én gang DM-sølv blev medaljehøsten for Odder-drengen Palle Sørensen i hans optræden for AGF’s divisionshold i perioden 1991-1996. Og selv om han fik guldmedaljen hængt om halsen, ærgrer det ham i dag, at han på grund af en skade aldrig kom på banen i pokalfinalen mod Brøndby i 1996, mens han til gengæld kom på scoringslisten med det sidste mål i finalesejren på 3-0 over B 1903 på Aarhus Stadion fire år tidligere.

Palle Sørensen spillede ungdomsfodbold i Odder, indtil han skiftede til Fredensvang i Aarhus som 13-årig med en lovende fremtid foran sig. I alt 29 kampe på U/19 og U/21-landshold suppleret med to kampe for ligalandsholdet indikerer, at noget stort var på vej for Palle Sørensen, der dog forlod AGF i 1996, da klubbens kontrakttilbud ikke var tilfredsstillende for ham.

USA og retur

-Efter AGF rejste jeg lidt rundt til prøvetræning i Southampton, Rapid Wien og Denver, USA, men efter en enkelt kamp for Aarhus Fremad havnede jeg samme år hos Viborg FF, hvor jeg spillede omkring 100 kampe i de følgende seks år – og i øvrigt var med til at vinde pokalfinalen i 2000. Det var også her, jeg ved siden af fodbolden fik en HK-uddannelse hos en af klubbens sponsorer, inden jeg sluttede den aktive karriere med to sæsoner i AB. Tre operationer i samme ankel var for meget til at fortsætte, siger Palle Sørensen, hvis force i AGF-tiden var hurtigheden som højre wingback. Dog blev han i både Viborg og AB rykket tilbage og brugt flittigt i midterforsvaret.

-Jeg havde nogle gode år i AGF både på og uden for banen, hvor jeg var med i en lille hyggeklub med spillere som Thomas Thorninger, Lars Lambæk og Mads Rieper. Efter de obligatoriske besøg på Mackies Pizza fortsatte vi ofte til Café Drudenfuss, hvor den nuværende filosof Morten Albæk var bartender i sin studietid. En af mine hårdeste modstandere på banen var AB’s Abdul Sule, og da jeg senere skiftede fra Viborg til AB, løb jeg ind i ham igen til træning. Han var ikke for sarte sjæle på en fodboldbane, siger Palle Sørensen, der gerne ville have fortsat karrieren i AGF, men følte sig tvunget til at skifte til klubber med bedre økonomiske tilbud. Efter karrieren har han skiftet kontorarbejdet ud med en uddannelse som murer og har slået sig ned som selvstændig i hjembyen Odder, hvor han netop har bygget familiens eget hus.

Født: 04.04.1972 i Odder

AGF: 1991-1996

Kampe: 132

Mål: 16

Titler: Pokalen 1992