Close
Peter Degn

PETER DEGN

SOLGT TIL EVERTON

Efter ungdomsfodbold i både Ebeltoft og AGF var Peter Degn et af de stortalenter, som træner Peter Rudbæk lod debutere på divisionsholdet i 1996 som kun 19-årig – og betegnede som en af holdets ’mælketænder.’ Til den talentfulde gruppe hørte også Allan K. Jepsen og John Sandberg (tidligere Jensen). Pladsen som højre wingback var hidtil blevet varetaget af Palle Sørensen, der dog var skadet op til pokalfinalen mod Brøndby i Parken 1996. Peter Degn sagde tak for tilliden i pokalfinalen ved at score det første mål i sejren på 2-0 over Brøndby efter oplæg fra Johnny Vilstrup, mens Stig Tøfting scorede det andet.

Peter Degn havde dog fået sin debut på holdet allerede den 10. marts samme år på sin senere kones fødselsdag. Det skete mod Silkeborg, hvor han senere kom til at afslutte karrieren i 2010 med over 100 kampe og 22 mål i en periode på syv gode år med Viggo Jensen som træner. Forinden var der dog løbet en masse vand i åen på flere andre prominente adresser. Det hurtige gennembrud i AGF blev bemærket ud over landets grænser, og med et skifte til Premier League-klubben Everton før kontraktudløb tjente AGF også en skilling på en transfer, der sportsligt set ikke udviklede sig optimalt.

Ung og umoden

-Måske var jeg lidt for ung med mine kun 22 år, men det var lærerigt i en stor klub med benhård konkurrence, siger Peter Degn, der efter en håndfuld kampe for Everton vendte tilbage til AGF i 2000 på en lejeaftale for en kort bemærkning. Herefter kom Brøndby på banen med en kontrakt til Peter Degn, der dog i det meste af tiden var udlejet til Vejle, hvor det blev til 13 mål i 30 kampe, inden skiftet i 2004 til Silkeborg, hvor han sluttede karrieren efter 104 kampe. På sit cv kan Peter Degn også i AGF-tiden skrive 26 kampe for U/19 og U/21-landsholdet og tre scoringer.

Efter karrieren har Peter Degn været ejer af Bodega Toldboden i Ebeltoft og har indtil for nylig også arbejdet hos en glarmester i Risskov, men nu er han igen på vej ind i jobbet som medejer af Sir Henry Bodega i Ebeltoft.

Født: 06.04.1977 i Randers

AGF: 1996-1999 og 2000

Kampe: 96

Mål: 8

Titler: Pokalen 1996