Close
Peter Vesterdal

PETER VESTERDAL

SKADE KOM PÅ TVÆRS

To væsentlige faktorer blev afgørende for Peter Vesterdals fodboldkarriere, der kulminerede i AGF i 1986 med det danske mesterskab. For det første frasagde han sig muligheden for at blive fuldtidsprofessionel i AGF, og for det andet blev han alvorligt skadet som 25-årig, netop som han var på toppen af sin karriere i Silkeborg og sågar blev fulgt nøje af daværende landstræner Sepp Piontek.

-Før 1988-sæsonen sagde jeg nej tak til en fuldtidskontrakt i AGF, fordi jeg ville beholde mit gode job som sælger. Det fik mig til at skifte til Silkeborg IF i januar 1988 – i øvrigt sammen med Jan Bartram, der aldrig kom til at spille i Silkeborg, fordi de straks solgte ham videre til Glasgow Rangers. Senere sagde AGF, at vi måske godt kunne have fundet ud af noget alligevel, men da var det for sent. Desværre løb jeg i Silkeborg-tiden ind i en alvorlig skade, der satte mig ud af spillet i halvandet år. Senere blev jeg lejet ud til Nørresundby og Horsens, men stoppede som aktiv i 1991, siger Peter Vesterdal.

Som det var tilfældet med forgængerne, Tom Bonde, John Stampe og Lars Jensen, kom også Peter Vesterdal fra Aabyhøj IF, men skiftede syv år senere end Stampe til Fredensvang som ynglingespiller. Han debuterede i oktober 1983 på det stærke AGF-hold, der hvert år var i medaljerækken med bronze i 1983, sølv i 1984 og bronze igen i 1985 før kulminationen med DM-guldet i 1986.

Fredet af Stampe

I fem år i AGF nåede Peter Vesterdal at spille under trænere som Poul Erik Bech, Jürgen Wähling, Jens Harmsen og Allan Hebo Larsen. Han optrådte for det meste som midtbanespiller, men i de første år også som angriber. Og enkelte gange også som sweeper, når John Stampe var i karantæne eller på anden måde sat ud af spillet. Han var i øvrigt også med til at vinde tre DM-titler med AGF’s hold i Danmarksserien.

Peter Vesterdal nævner samme John Stampe som et af de faste holdepunkter på AGF-holdet, bl.a. fordi de kørte sammen fra Aabyhøj til træning og kampe. ’Det gjorde, at jeg var fredet!’ Bent Wachmann var en anden stor støtte for den unge Vesterdal som en slags ’socialminister.’ I nutiden assisterer Peter Vesterdal i øvrigt Bent Wachmann som netværkschef for erhvervsfolkene til AGF’s hjemmekampe.

Efter karrierestoppet som aktiv gik Peter Vesterdal over i trænergerningen sideløbende med sit job som sælger. I første omgang afløste han i 1991 Frank Olsen som træner i Aabyhøj, og i 1995-2000 var han assistent for cheftræner Peter Rudbæk på divisionsholdet samtidig med, at han trænede Danmarksserieholdet. Trænergerningen stod på i 25 år for Peter Vesterdal, der i det civile stadig er sælger i emballagevirksomheden MC Emballage A/S.

Født: 11.05.1964 i Aabyhøj

AGF: 1983-1987

Kampe: 42

Mål: 3

Titler: DM 1986