Close

STEFFEN PETERSEN

STOPPET AF KORSBÅNDSSKADE

Måske er det karakteristisk for angriberen Steffen Petersen (venstre side), at han betegner det sidste år i ynglingetiden i AGF som den bedste tid i klubben, hvor en talentfuld årgang med sammenhold og sprudlende spillelyst vandt det danske mesterskab i 1972. I samme åndedrag erkender han nemlig, at han måske kunne have opnået endnu mere, hvis han havde været mere seriøs med sin fodboldkarriere.

-Vi havde et fantastisk ynglingehold, som det var en fornøjelse at spille på i den sæson, vi vandt DM med AGF, lige før vi rykkede op som seniorer. Men selvfølgelig var det også en stor oplevelse, da nogle af os fra den samme årgang fire år senere var med til at spille divisionsholdet tilbage til 1. division, siger Steffen Petersen om holdet, der bl.a. talte spillere som Henrik Bechmann, Michael Hyldgaard, Tom Bonde, Torben Mikkelsen, Lars Egebjerg, Peter Arbs og Ole Wendelboe. -Det var en anden tid med træning tre gange om ugen, og når vi skulle løbetræne, skete det ikke sjældent, at vi tog en smutvej – på Tom Bondes opfordring, siger Steffen Pedersen, der også blev en af de første pionerer som kontraktspillere i dansk fodbold.

På rundtur som træner

Efter at have tilbragt alle sine ungdomsår og de første år som senior i AGF, lod Steffen Petersen sig i 1978 friste af et klubskifte til Skovbakken, der netop var rykket op i 1. division. Den første kontrakt hos AGF’s lokale konkurrent lød på 30.000 kr. for en sæson, men det blev kun til den ene sæson, før han var tilbage i AGF i 1979, indtil den aktive karriere blev afbrudt i 1983 af en alvorlig korsbåndsskade. Efter den afbrudte karriere fungerede han i mange år som træner i både AGF, Aabyhøj, VIK og andre lokale klubber.

-Jeg lod mig lokke til Skovbakken af kontrakten og holdets træner Rolf Hjernø. Men det var i AGF, jeg havde mine bedste holdkammerater i spillere som Lars Taudahl, Tom Bonde, Troels Knudsen og afdøde John Stampe. Vi dannede en kortklub, som stadig mødes den dag i dag, siger Steffen Pedersen, der ikke er i tvivl, hvis han skal nævne nogle af sine hårdeste modstandere på banen: -Spillere som Henning Munk Jensen fra AaB og Steen Knudsen fra Randers Freja kunne være decideret brutale, især når man stod over for dem som kun 18-årig debutant for AGF, siger Steffen Pedersen, der ser med en del bekymring på AGF’s fremtid.

-Jeg kommer til legendetræf, men ser ellers kun kampene på tv. Jeg synes, der er lavet nogle fejldispositioner i den sportslige sektor som f.eks. den store investering i Patrick Olsen fra AaB, der senere blev solgt videre med stort økonomisk tab. Man har også fået alt for lidt ud af den stærke ynglinge-årgang, der vandt DM for nogle få år siden. Det er spillere af egen avl, der skal udgøre det salgspotentiale, som klubben skal bygge videre på. Forhåbentlig bliver det bedre, når det planlagte akademi kommer op at stå i Fredensvang, for AGF halter på det punkt efter mange af konkurrenterne, siger Steffen Petersen, der i dag arbejder som pædagog og bor i Hammel.

Født: 26.07.1954 i Aarhus

AGF: 1973-1977 og 1979-1983

Kampe: 140

Mål: 10