Close

STEPHAN PETERSEN

AKTIV PÅ BEGGE KANTER

Skønt født på Frederiksberg i hjertet af København blev det primært i Jylland, at Stephan Petersen slog sit navn fast som superligaspiller i AGF og Silkeborg, inden han sluttede karrieren i Køge i 2020. Og så er det måske endda en sandhed med modifikationer, for det var et flot gennembrud som en hurtig og løbestærk kantspiller i begge sider af banen hos FC Nordsjælland, der i januar 2010 blev hans adgangsbillet til et AGF-hold, der sluttede sæsonen med at rykke ud af superligaen i den famøse sæson med Erik Rasmussen som træner. Det fik den nye træner, Peter Sørensen, dog rettet op på i sæsonen efter – med stor hjælp fra bl.a. Stephan Petersen som en stærk gennembrudsspiller, der ofte også nåede frem til afslutninger.

Stephan Petersen spillede ungdomsfodbold i de to Ishøj-klubber, Torslunde-Ishøj og SB 50, inden han som 18-årig skiftede til Køge. Her blev han efter et par år hentet til talentfabrikken i FC Nordsjælland, hvor han i de efterfølgende fem år fik det gennembrud, der banede vejen for et transferfrit klubskifte til AGF. Efter afskeden med træner Peter Sørensen i vinteren 2014 var Stephan Petersen med Jesper Fredberg som træner med til at tage turen ned i 1. division efter et miserabelt forår. Det blev der dog rettet op på allerede i sæsonen efter med comeback til superligaen med Morten Wieghorst som træner.

Ringen sluttet i Køge

Stephan Petersen nåede også at spille to sæsoner i AGF under Glen Riddersholm som cheftræner, før denne blev afløst af David Nielsen i efteråret 2017. På det tidspunkt var Stephan Petersens engagement med AGF udløbet efter 225 kampe og 35 mål, hvorefter han fortsatte karrieren i Silkeborg, hvor det over to sæsoner blev til 57 kampe og 10 scoringer. Ringen blev sluttet, da han som 35-årig vendte tilbage til sin tidligere klub i Køge.

-Trods de to nedrykninger havde jeg en god tid i AGF med rigtig gode holdkammerater. En af de bedste var amerikaneren Benny Feilhaber, der spillede i klubben fra 2008 til 2011. Vi var naboer og opnåede at få et meget tæt venskab. Min største oplevelse som AGF-spiller var uden tvivl pokalfinalen i Parken 2016, hvor vi tabte 1-2 til ’hjemmebanefavoritten’ FC København, som jeg i øvrigt også generelt betragtede som datidens sværeste modstander for os. Det var en turbulent tid, hvor jeg måske skulle have været lidt mere opmærksom på at modstå presset fra ydre faktorer som trænerfyringer (Erik Rasmussen, Peter Sørensen, Jesper Fredberg og Morten Wieghorst, red.) og konstant nye spillerindkøb. I fremtiden bør AGF stræbe efter den stabilitet, der kan sikre en permanent plads i top6, hvor de kan spille med om medaljerne, siger Stephan Petersen, der i dag (2022) arbejder som omsorgsperson for unge med udfordringer.

Født: 15.11.1985 på Frederiksberg, København

AGF: 2010-2017

Kampe: 225

Mål: 35