Close

TORBEN MIKKELSEN

POPULÆR HOS PIGERNE

Foruden at være en teknisk god og målfarlig fodboldspiller med et godt spark fra distancen, må Torben Mikkelsen i udstråling også have været det, som englænderne kalder for handsome. I hvert fald var han så populær hos pigerne, at han en enkelt gang blev overfaldet på banen af en noget speciel baneløber, nemlig en kvinde, der ville have ham med hjem!

-Det var til en hjemmekamp på Aarhus Stadion i 1976, hvor en lettere overrislet kvinde løb ind på banen og tog mig om halsen med et klart budskab om, at hun ville have mig med hjem. Heldigvis kom min holdkammerat Tom Bonde mig til undsætning og fulgte kvinden ud af banen, siger Torben Mikkelsen.

Torben Mikkelsen ’overlevede’ ikke blot den sjældne baneløber, men en lang karriere, der startede på topniveau i AGF som amatør i 1968 og gik over den første spæde tid med non-amatørisme og til en professionel karriere, der også bragte ham fra AGF til hollandske Telstar i 1977-78. Tiden i Holland blev dog kort, hvorefter han vendte tilbage til AGF i 1979 for så at skifte til et to-årigt ophold i stærkt satsende Ikast. Efter en enkelt sæson tilbage i AGF i 1983 var det igen Ikast, der fik glæde af ham i hans sidste sæson som aktiv på topplan i 1984-85. I de unge år var der også bud efter Torben Mikkelsen, der nåede at optræde i U/21-landsholdstrøjen fire gange med en enkelt scoring fra hans skarpe fod.

Torben Mikkelsens største oplevelse var så ubetinget kampen i UEFA Cup-turneringens anden runde, da han scorede det enlige mål til udligning 1-1 på Olympia Stadion i München, hvor hjemmeholdet Bayern dog vandt med 3-1. Det var vel at mærke i Bayern Münchens storhedstid med verdensstjerner som kampens to målscorere, Dieter Höeness og Paul Breitner, foruden spillere som Karl-Heinz Rummenigge og Klaus Augenthaler. Den uafgjorte stilling holdt indtil syv minutter før tid. Forinden havde tyskerne vundet den første kamp i Aarhus med 2-1 i overværelse af 23.000 tilskuere og gik videre med samlet 5-2.

Svært mod Wachmann

En anden stor, men knap så internationalt prangende oplevelse var et lokalbrag på Aarhus Stadion i 1971 mod Fuglebakken, hvor 21.000 tilskuere så AGF vinde 4-0 – på tre mål af Torben Mikkelsen.

Han har dog også mindre gode minder i AGF som f.eks. hans debutkamp i Parken mod KB i september 1968, hvor KB vandt med 9-0. Og han tøver heller ikke med at pege på sin klubkammerat i AGF, Bent Wachmann, som en af de sværeste modstandere, da han i en kamp på Ikast Stadion havde fået til opgave at mandsopdække Torben Mikkelsen. -Og det gjorde han altså ret godt, siger Torben Mikkelsen.

Pensionisten Torben Mikkelsen med et lille chaufførjob har kun gode minde fra sin AGF-tid, hvor mange kampe blev spillet i et tæt samarbejde med lillebror Henrik Mikkelsen. Han er stadig aktiv i old boys-afdelingen og følger klubben tæt.

-AGF har gode muligheder i fremtiden, men skal vi med helt i toppen, kræver det bedre spillerindkøb og bedre økonomi, selv om den bestemt er i bedring. AGF er vel landets største klub i anseelse, men også et meget svært sted at spille, fordi det kræver en stærk psyke hos spillerne at leve op til de store forventninger, siger Torben Mikkelsen.

Født: 15.05.1950 i Aarhus

AGF: 1968-1977. 1979 og 1983

Kampe: 300

Mål: 63