Close

VERNER HERMANSEN

ALL ROUND-ANGRIBEREN

Verner Hermansen tilhørte den generation i AGF med den utaknemmelige opgave at leve op til guldgenerationen, der i 1960 vandt det fjerde danske mesterskab på seks år og pokalsejre i både 1960 og 1961. Han debuterede i 1958 i en kamp mod B 1909, men højdepunktet i karrieren var pokaltriumfen i 1965 med 1-0-sejren over KB i Parken – med Karsten Petersen som målscorer – og i øvrigt med John Amdisen som den eneste på holdet, der også vandt pokalfinalen 10 år tidligere. Verner Hermansen var angriberen, der med sin hurtighed og skud i begge ben kunne bruges på alle pladser i angrebet. Han var med til at vinde bronzemedaljer i 1962.

-Jeg spillede helst højre wing, men blev brugt mest som venstre wing, lige som jeg ofte også blev brugt som centerforward. Vi havde et godt sammenhold på holdet, hvor især Ove Sørensen, Erik Christensen og Jørn Bjerregaard hørte til mine bedste holdkammerater. Vi rejste på ferier sammen og sås også privat med vores koner og deltog i hinandens bryllupper, siger Verner Hermansen, der aldrig spillede i andre klubber end AGF.

-Blandt de hårdeste modstandere var Vejle-backen Johnny Hansen, der jo også fik en flot karriere i Bayern München. Jeg var rimelig hurtig, men han kunne matche min hurtighed. Og så var der den store forsvarsspiller fra B 1903, Henrik Vestergaard. Ham skulle man helst tale lidt pænt til for ikke at hidse ham for meget op, siger Verner Hermansen, der også havde gode oplevelser med AGF i Europa Cup-turneringerne.

Gæster hos Real Madrid

-Jeg var i 1961 med på turen til Portugal, hvor vi i den første kamp i kvartfinalen i mesterholdenes turnering mødte Benfica i Lissabon og tabte 3-1, hvorefter det blev 1-4 hjemme i Aarhus. På turen til Portugal gjorde vi ophold som gæster hos Real Madrid i fem dage og spillede en træningskamp mod deres reserver på selveste Bernabeu. Det kom i stand, fordi vores ungarske træner Geza Toldi kendte deres østrigske manager. Fire år senere tog vi turen tilbage til Portugal i pokalvindernes turnering for at møde Vitoria Setubal, som vi slog 4-2 sammenlagt over to kampe, før vi blev slået ud af Celtic i anden runde, siger Verner Hermansen, der stadig følger sin gamle klub live på Aarhus Stadion – ofte i selskab med hustruen.

-Jeg ser det nuværende AGF som et hold, der hvert år bør slutte i top6, ikke mindst på grund af den store opbakning fra byen, siger Verner Hermansen, der i det civile var udlært klejnsmed, men har arbejdet i mange år som afdelingsleder i brillebranchen på Filtenborg-fabrikken, indtil han gik på pension som 62-årig.

Født: 14.04.1939 i Aarhus

AGF: 1958-1967

Kampe: 116

Mål: 16

Titler: Pokalen 1965